Περιγραφή
Κρύος τρόπος να καπνίζουμε κρέατα, ψάρια, λαχανικά, γλυκά, ποτά έως και πρώτες ύλες μέσα σε ουσιαστικά 5 λεπτά.
Το πιστόλι καπνού είναι το νέο gadget των Chef, μιας και αποτελεί έναν ευέλικτο και γρήγορο τρόπο να προσδώσουμε υψηλή αξία σε πρώτες ύλες.
Η ιδιότητα του να δίνει μία ντελικάτη αίσθηση αρωματικού καπνού, αλλά και οι δυνατότητες σε παρουσίαση ενώπιον του πελάτη χαρίζουν στην επιχείρηση έναν ανώδυνο τρόπο δημιουργίας πιάτων υψηλής εστίασης. Χωρίς να απαιτείται εμβάπτιση των αρωματικών ξύλων σε υγρά για ώρες, ακριβά μηχανήματα και πολύωρες διαδικασίες, το κρύο κάπνισμα μεταφέρει τα αρώματα που δημιουργούνται από το πιστόλι στο ίδιο το φαγητό.
Ωστόσο, αρκετά σημαντική είναι η γνώση του συνταιριάσματος των γεύσεων μεταξύ τους, μιας και ανάλογα με την παλέτα υλικών, ακολουθούνται διαφορετικοί χρόνοι καπνίσματος και αρωματολόγιο.
Στο σεμινάριο προσεγγίζουμε την φιλοσοφία του πιστολιού, την χρήση και τις μεθόδους καπνίσματος με διαφορετικά αρωματικά ξύλα σε κρέατα και σε ψάρια. Εφαρμόζουμε πρακτικά τις αρχές σε δύο διαφορετικά μενού με βάση το κρέας και με βάση το ψάρι.
1ο Σεμινάριο | Με βάση το κρέας: Καπνιστό carpaccio μόσχου με ρόκα, παρμεζάνα και βινεγκρέτ λεμονιού |Pulled Burger με καπνιστό στήθος κοτόπουλο και σάλτσα aioli με καπνιστά jalapenos |Ραβιόλι μάνγκο γεμισμένα με ανανά και αρωματισμένα με τζίντζερ και βανίλια.
Δείτε εδώ το 2ο σεμινάριο με βάση το ψάρι.
|