16304aefbc6d35_NMEKQGOFPHJIL.jpeg
Μαθήματα για όλα τα επίπεδα
Κράτηση Μαθήματα
Ανακαλύψτε τα ΟΛΑ!
Σεμινάρια & Προγράμματα
16304aefbc6d35_NMEKQGOFPHJIL.jpeg
Με ενδιαφέρει η Εκπαίδευση και η Πιστοποίηση
Εκπαιδευτείτε από Chef
Εκπαιδευτείτε από τους καλύτερους Chef
Πείτε μας τον στόχο σας
Πείτε μας τον στόχο σας και ανακαλύψτε τι μαθήματα σας ταιριάζουν
Απεριόριστες δυνατότητες
Απεριόριστες δυνατότητες για εσάς
Μάθετε νέες δεξιότητες
Εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας
Δημιουργείτε νέες δυνατότητες
Ανακαλύπτετε τη δημιουργικότητά σας
Eπιτυγχάνετε τους επαγγελματικούς σας στόχους
Επεκτείνετε τις ευκαιρίες της σταδιοδρομίας σας
Καταφέρνετε ότι ονειρεύεστε
Κατακτάτε την τέχνη σας και το πάθος σας
Έρχεστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται το όνειρο σας
τι δεν ξέρετε
Τι δεν ξέρετε;
Βρείτε μας
στα social media!
Η ζωντανή μάθηση σας φέρνει σε επαφή με τη
μεγαλύτερη
κοινότητα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Ανακαλύψτε
Ανακαλύψτε
Μαθήματα από εξαιρετικούς
εκπαιδευτές
Ατελείωτες επιλογές
κάθε μήνα
Προγράμματα κατάρτισης που
ταιριάζουν
στις ανάγκες σας
previous arrow
next arrow
Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

CULINARY EXCELLENCE: AROMATIZATION & ΚΡΥΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ: ΚΡΕΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
21/01/2019 17:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
55€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εξειδικευμένα Μαθήματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Καρακατσάνης Προκόπης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Ιανουαρίου
  • Special Edition
CULINARY EXCELLENCE: AROMATIZATION & ΚΡΥΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ: ΚΡΕΑΣ

Οι φωτογραφίες του site είναι ενδεικτικές, ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Κρύος τρόπος να καπνίζουμε κρέατα, ψάρια, λαχανικά, γλυκά, ποτά έως και πρώτες ύλες μέσα σε ουσιαστικά 5 λεπτά.
Το πιστόλι καπνού είναι το νέο gadget των Chef, μιας και αποτελεί έναν ευέλικτο και γρήγορο τρόπο να προσδώσουμε υψηλή αξία σε πρώτες ύλες.
Η ιδιότητα του να δίνει μία ντελικάτη αίσθηση αρωματικού καπνού, αλλά και οι δυνατότητες σε παρουσίαση ενώπιον του πελάτη χαρίζουν στην επιχείρηση έναν ανώδυνο τρόπο δημιουργίας πιάτων υψηλής εστίασης. Χωρίς να απαιτείται εμβάπτιση των αρωματικών ξύλων σε υγρά για ώρες, ακριβά μηχανήματα και πολύωρες διαδικασίες, το κρύο κάπνισμα μεταφέρει τα αρώματα που δημιουργούνται από το πιστόλι στο ίδιο το φαγητό.
Ωστόσο, αρκετά σημαντική είναι η γνώση του συνταιριάσματος των γεύσεων μεταξύ τους, μιας και ανάλογα με την παλέτα υλικών, ακολουθούνται διαφορετικοί χρόνοι καπνίσματος και αρωματολόγιο.
 
Στο σεμινάριο προσεγγίζουμε την φιλοσοφία του πιστολιού, την χρήση και τις μεθόδους καπνίσματος με διαφορετικά αρωματικά ξύλα σε κρέατα και σε ψάρια. Εφαρμόζουμε πρακτικά τις αρχές σε δύο διαφορετικά μενού με βάση το κρέας και με βάση το ψάρι.
 

1ο Σεμινάριο | Με βάση το κρέας: Καπνιστό carpaccio μόσχου με ρόκα, παρμεζάνα και βινεγκρέτ λεμονιού |Pulled Burger με καπνιστό στήθος κοτόπουλο και σάλτσα aioli με καπνιστά jalapenos |Ραβιόλι μάνγκο γεμισμένα με ανανά και αρωματισμένα με τζίντζερ και βανίλια. 
 

Δείτε εδώ το 2ο σεμινάριο με βάση το ψάρι.

 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «CULINARY EXCELLENCE: AROMATIZATION & ΚΡΥΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ: ΚΡΕΑΣ»!