fbpx
Συνταγές
(+30) 210 9882378

Συνταγές

Ο μπακαλιάρος είναι το εθιμοτυπικό της 25ης Μαρτίου, αλλά αποτελεί ένα αγαπημένο ψάρι το οποίο απολαμβάνουμε ανεξαρτήτως αργίας, γιορτής, εποχής και λόγου...

Αγαπημένο φαγητό με τις σουπιές να δίνουν γεύση στο φρέσκο σπανάκι... ένα ιδανικό φαγητό για τη νηστεία και την Σαρακοστή!

Πώς φτιάχνουμε ντολμαδάκια γιαλαντζί...

Τελετουργικό ποτό, ένα ιδιαίτερο σερμπέτι,  που συναντάμε στην Κρήτη και μας δίνει ένα μοναδικό ηδύποτο το οποίο παράγεται με αρμπαρόριζα, μαρουβά, μπαχαρικά και ζάχαρη! Μπορεί να καταναλωθεί είτε μόνο του είτε μετά από ένα γεύμα, ως απεριτίφ, παρασκευάζεται σύμφωνα με τις αυθεντικές παραδόσεις των μοναστηριών και δεν περιέχει συντηρητικά.
Εκπαιδευόμαστε στην παρασκευή του βασισμένο σε συνταγές που βρήκαμε μετά από έρευνα και συνταιριάζουμε με αμυγδαλωτά αρωματισμένα με ροδόνερο!

Δημοφιλές ποτό με φρουτώδη γεύση και παιχνιδιάρικα αρώματα, η σανγκρία δεν είναι απλά το καθημερινό ποτό των κατοίκων της Ιβηρικής χερσονήσου! Η σανγκρία ήταν μία επινόηση των Ρωμαίων πριν από 2.000 χρόνια, όταν κατέκτησαν τα ισπανικά εδάφη, οι οποίοι φύτεψαν στις ισπανικές επαρχίες αμπέλια και επειδή το νερό των περιοχών δεν ήταν πόσιμο, άρχισαν να αναμειγνύουν το  νερό με κρασί για να μπορούν να το πιουν. Η μίξη αυτή ήταν και η πρώτη μορφή της λεγόμενης σανγκρία. Εκπαιδευόμαστε στη χάρη που μας δίνει το κόκκινο ξηρό κρασί και τα φυσικά εκχυλίσματα φρούτων! Ετοιμάζουμε μία μοναδική σαλάτα κοτόπουλο με κάρυ η οποία σερβίρεται μέσα σε φωλιά από φύλλα σαλάτας!

Τον 18ο αιώνα, οι άνθρωποι συνήθιζαν να πίνουν ποντς τόσο ως ζεστό όσο και ως κρύο ποτό. Ο Wolfgang Amadeus Mozart, ο οποίος δοκίμασε ποντς για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αγγλία, το λάτρεψε και στις δύο του εκδοχές. Έγινε πάλι της μόδας την δεκαετία του ’50 στην Αμερική, αλλά και καθεστώς σε μικρές εκδηλώσεις! Εκπαιδευόμαστε στη νοστιμιά που θα μας χαρίσει ένα ξηρό κρασί, όταν αυτό ανακατεύεται με 4 άλλα συστατικά: ζάχαρη, λεμόνι, νερό και μπαχαρικά/αρωματικά στοιχεία. Συνταιριάζουμε με open face καρβελάκι στο οποίο παρουσιάζουμε το αρωμάτισμα ψωμιού (έτοιμο) με ιδιαίτερα βούτυρα και την μοναδικά εύκολη γέμισή του.

Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου- μία φράση περί των ευεργετικών ιδιοτήτων του οίνου και ιδιαίτερα της ψυχολυτρωτικής επίδρασής του.
Εκπαιδευόμαστε στην ζεστασιά που δίνει ένα γλυκό κρασί όταν αρωματιστεί με φρούτα και μπαχαρικά. Συνταιριάζουμε με μπενιέ μήλου, όπου παρουσιάζουμε τον βασικό χυλό στον οποίο βουτάμε ροδέλες μήλου πριν τηγανίσουμε. Αρωματίζουμε ανάλογα πριν σερβίρουμε!

Ένα ορεκτικό που έχει όλο το μεγαλείο των Χριστουγεννιάτικων γεύσεων και τον κλασσικό χαρακτήρα των επίσημων δείπνων! Απλά μοναδικό!  Ετοιμάζουμε σολομό σε φύλλο σφολιάτας με σπανάκι, κάστανα και άγρια μανιτάρια και συνοδεύουμε με σως βουτύρου, γαρίδες και φύλλα παντζαριού....

Υπέροχο, αρωματικό, φρουτώδες παντς! Μία πρόταση για Χριστουγεννιάτικο ποτό με συνοδευτικό κέρασμα που ξεφεύγει από τα κλασσικά και έχει τις νότες ενός gourmet γεύματος!

Ζεστό απολαυστικό ρόφημα που μας φτιάχνει την διάθεση σε μία συνταγή με συνοδεία coffee cake!

Σελίδα 1 από 26

WACS very small

Μεγάλη Αναγνώριση από την World Association of Chefs Societies!

 Τα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center & Cookery Club μετά από αυστηρή αξιολόγηση και πληρώντας τα υψηλά διεθνή εκπαιδευτικά κριτήρια που έθεσε η Παγκόσμια Οργάνωση των Chefs (World Association Of Chefs Societies) λάβανε την Διεθνή Πιστοποίηση της WACS. Περισσότερα εδώ.

 

Stay in touch