Άρθρα
(+30) 210 9882378

Άρθρα

Μερικοί βασικοί κανόνες θα σας βοηθήσουν να μην ξεχνάτε τι σημαίνει ασφάλεια...

Μικρά μυστικά για μεγάλες νοστιμιές! Όλα όσα πρέπει να κάνετε και όσα δεν πρέπει να κάνετε για ένα τέλειο bbq αποτέλεσμα! 

Το online περιοδικό Living Postcards βρήκε τη δική μας Λίλα Καραποστόλη για μία συνέντευξη...γαστρονομικού περιεχομένου! 

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

Το BBQ έχει χαρακτηρισθεί δικαίως ως η πιο εφευρετική τέχνη της μαγειρικής. Για να την εξασκήσετε όμως πρέπει να έχετε στην διάθεσή σας μερικά σημαντικά εργαλεία και gadgets τα οποία θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το ψήσιμο σε μαεστρία.

Στην αγορά θα βρείτε διάφορα εργαλεία τα οποία θα εξυπηρετήσουν τον σκοπό σας, ωστόσο εμείς σας προτείνουμε τα 10 βασικότερα και πιο απαραίτητα για να ψήνετε χωρίς κόπο, εύκολα και διασκεδαστικά!

Ο μανιώδης καταιγισμός των σουβλάκι και grill houses σε, λίγα, μόλις χρόνια απέδειξε ότι ο κόσμος υποκλίνεται σε κάθε μορφή κρέατος. Το κρέας μετακόμισε, ξαφνικά, από τις παραδοσιακές και λίγο «γραφικές» κρεαταγορές, χασαποταβέρνες του Βαρνάβα, της Βάρης και της Χασιάς, μπήκε ανάμεσα στην elite της πόλης. Έγινε μία σύγχρονη, αστική τάση με υπερπληθώρα επιλογών ανάλογα με το τι ορεγόμαστε. Έτσι, ζήσαμε από κοντά κάθε προσπάθεια της να πετυχαίνει… από χλιδάτο εστιατόριο και μαχαιροπίρουνο, σε λαδόκολλα και στο χέρι, έως ταβερνάκι και μεζεδάκι.

Αν ρωτήσετε όσους αγαπάνε το bbq, θα σας πούνε πως το χοιρινό είναι το πιο νόστιμο κρέας για ψήσιμο. Επιπλέον, είναι εύκολο στο μαρινάρισμά του, γρήγορο στο ψήσιμο και χωρίς τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει το μοσχαρίσιο κρέας.


Αν το ψήσιμο σας συναρπάζει, βγάζοντας τον πιο δημιουργικό σας εαυτό, τότε το τα πουλερικά είναι η ιδανική σας επιλογή. Η δυνατή φωτιά ή το αργό ψήσιμο, όποιο τρόπο και αν επιλέξετε, θα απογειώσει την γεύση τους έναντι του συμβατικού μαγειρέματος.

Το κρέας μόσχου και το βοδινό κρέας έχουν αρκετές σημαντικές διαφορές σε γεύση και τεχνική ψησίματος, κυρίως λόγω μεγέθους και τρυφεράδας του κρέατος. Το μοσχαράκι υπερέχει γευστικά, αλλά δίνει μικρότερα κομμάτια για ψήσιμο. Αν και το κρέας του είναι πολύ τρυφερό, ωστόσο είναι πιο ευπαθές σε κάψιμο από υψηλή φωτιά. Απαιτείται προσοχή και συχνό γύρισμα των πλευρών για να σας δώσει ένα λαχταριστό κομμάτι BBQ.

 


Η επιτομή του bbq με τρία διαφορετικά είδη παρασκευών με κρέας. Όπως και να τα προτιμάτε, λουκάνικα χωριάτικα ή γερμανικά, με μπαχαρικά ή light, το ψήσιμο τους προσδίδει έναν λαχταριστό χαρακτήρα.

Μπιφτέκια καλοζυμωμένα με μυρωδικά ή σις κεμπάπ με μπαχαρικά, για hot dog ή συνοδεία με πατάτες, είναι αγαπητά για την ζουμερή υφή και τη νοστιμιά που χαρίζουν. Σουβλάκια απλά ή με λαχανικά, κοτόπουλου ή χοιρινού, ψήνονται γρήγορα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία.

Κάθε κομμάτι των εριφίων έχει τα δικά του γευστικά χαρακτηριστικά, τρόπο ψησίματος και μαρινάρισμα. Έτσι, η γεμάτη γεύση του αρνιού και η πιο ντελικάτη από το κατσικάκι αρωματίζεται με φρέσκα μυρωδικά και μελώνει από το αργό και καλό ψήσιμο.

WACS very small

Μεγάλη Αναγνώριση από την World Association of Chefs Societies!

 Τα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center & Cookery Club μετά από αυστηρή αξιολόγηση και πληρώντας τα υψηλά διεθνή εκπαιδευτικά κριτήρια που έθεσε η Παγκόσμια Οργάνωση των Chefs (World Association Of Chefs Societies) λάβανε την Διεθνή Πιστοποίηση της WACS. Περισσότερα εδώ.

 

Stay in touch