Άρθρα
(+30) 210 9882378

Άρθρα

Γιορτές έρχονται, parties γίνονται, ευκαιρία είναι να το ρίξουμε λίγο έξω. Εσείς όμως το παρακάνατε, λογαριάσατε με το στομάχι άλλων εποχών και το ρίξατε στα cocktails. Όμως επιζήσατε… Τώρα αισθάνεστε το σώμα σας βαρύ-ασήκωτο, το κεφάλι ένα βομβαρδισμένο τοπίο και το στομάχι σαν να βρίσκεστε καταμεσής τρικυμίας. Τι κάνουμε λοιπόν μετά από τέτοιες στιγμές?

Με ποιο κριτήριο αγοράζετε τα ψάρια σας? Μήπως δεν χρησιμοποιείτε όλα σας τα μαχαίρια? Πώς κόβετε το δυόσμο? Πόσο αλμυρή πρέπει να είναι η τοματόσουπά σας? Πόσο δώσατε για 2 συναγρίδες? ΠΟΣΟ???

 

Οι σάλτσες είναι ίσως το πιο εξυπηρετικό υλικό της κουζίνας για pasta. Αν μάλιστα έχετε βρει αυτή που σας αρέσει, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε κοκκινιστά, pizza, βάση για γεμιστά φαγητά, όπως σουτζουκάκια. Εμπλουτίζοντας την θα έχετε κάθε μέρα και ένα καινούριο πιάτο. Αν και  τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μία σπιτική σάλτσα, επιλέξαμε εκείνες που θα σας ικανοποιήσουν περισσότερο σε χρόνο dt. 

Είμαστε υπέρ του διατροφικού αγώνα που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο την βιομηχανοποίηση vs τοπικισμού. Όμως τον τελευταίο καιρό συναντάμε στο ράφι όλο και περισσότερα προϊόντα με σημάνσεις που δεν αναγνωρίζουμε. Για να απλουστεύσουμε λίγο τα πράγματα, όλα έχουν να κάνουν με την εντοπιότητα. Σε ένα πλήθος τροφίμων, οι σημάνσεις αυτές διαχωρίζουν τη θέση κάποιων προϊόντων έναντι του συνόλου καθιστώντας τα ως ποιοτικά και αυθεντικά.

Το 1960, κατά τη διάρκεια της Κινεζικής Πολιτιστικής Επανάστασης ξηλώθηκαν όλοι οι φούρνοι από τα σπίτια των ανθρώπων σε μια προσπάθεια του Μάο να δημιουργήσει κοινές σάλες στα κέντρα κάθε πλατείας. Την ίδια εποχή στην αντίπερα ήπειρο, η κουζίνα πέφτει θύμα κατά της Πατριαρχικής καταπίεσης από Αμερικανίδες φεμινίστριες πρεσβεύοντας πως αποτελεί τη «δουλεία» των γυναικών και προστάζοντας σε σπίτια χωρίς κουζίνες. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν η διάδοση των ηλεκτρικών συσκευών και η αλλαγή στον τρόπο διατροφής επέφεραν ριζικές αλλαγές στον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση της κουζίνας. 

Μια βόλτα στα Ελληνικά νησιά για νέες απολαυστικές γεύσεις...

Cocktail φαινόμενο για τον 21ο αιώνα, η Caipirinha κατάφερε να βγάλει από την αφάνεια ένα ποτό που μόνο οι Βραζιλιάνοι γνώριζαν και να μπει στα πιο fancy bar restaurants του κόσμου.

Έχετε αναρωτηθεί κατά πόσο γνωρίζετε τα βασικά ή είστεσίγουροι πως ανήκετε στους επαγγελματίες ερασιτέχνες μάγειρες?

 

Μπορεί η οικονομική κρίση να έφτασε και στο κατώφλι μας, όμως σαν γνήσιοι λάτρεις της μαγειρικής, είναι επιτακτικό -προς δική μας τέρψη- να επωφεληθούμε από αυτήν στο μέγιστο. Αναζητούμε λοιπόν τρόπους να διατηρήσουμε τα gourmet ένστικτά μας, ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς. 

Ασιάτικο φαγητό δεν είναι μόνο το κινέζικο. Μάλιστα, η συνεισφορά των υπόλοιπων χωρών σε υψηλής ποιότητας προϊόντα είναι ιδιαιτέρως σημαντική και πολύ… νόστιμη. Διαλέξαμε μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Ασίας και σας τα παρουσιάζουμε. Μπορείτε να τα ανακαλύψετε στο delicatessen τμήμα μεγάλων supermarkets ή σε εξειδικευμένα καταστήματα ασιατικών προϊόντων. Η χρήση τους και μόνο θα χαρίσει πλούτο σε ότι και αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε!

 

WACS very small

Μεγάλη Αναγνώριση από την World Association of Chefs Societies!

 Τα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center & Cookery Club μετά από αυστηρή αξιολόγηση και πληρώντας τα υψηλά διεθνή εκπαιδευτικά κριτήρια που έθεσε η Παγκόσμια Οργάνωση των Chefs (World Association Of Chefs Societies) λάβανε την Διεθνή Πιστοποίηση της WACS. Περισσότερα εδώ.

 

Stay in touch