Άρθρα
(+30) 210 9882378

Άρθρα

Μας ζεσταίνουν τον χειμώνα, αφήνοντας μια γλυκιά αίσθηση μέθης και ένα χουζούρεμα από αυτά που δε θέλουμε να τελειώνουν. Ποτά- ροφήματα που σερβίρονται παραδοσιακά σε κούπες και πίνονται ιδιαίτερα τις κρύες μέρες. 

Πώς η σύγχρονη οικολογική γεωργία μπορεί να δώσει μία διαφορετική διάσταση στη γαστρονομία? Φαίνεται πως η εποχή μας πλέον στρέφεται σε πιο ποιοτικούς τρόπους παραγωγής τροφίμων με διαφορετικές πρακτικές που σε κάθε περίπτωση ωφελούν το καθημερινό μας τραπέζι! Μία τομάτα πλέον μπορεί να μυρίζει σαν αυθεντική τσαμπάτη,ζουμερή, καλοκαιρινή ώριμη τομάτα, ενώ παράλληλα διατηρεί όλες τις βιταμίνες της!

Ο Προφήτης Μωχάμεντ, πίστευε πως το ξύδι είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά του φαγητού, ενώ ο Λόρδος Βύρωνας συνήθιζε να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ξυδιού για να διατηρήσει το χρώμα του προσώπου του λευκό!

«Χρειάζεται τα μεν έσωθεν του σώματος να διαβρέχονται δια μέλιτος, τα δε έξωθεν δι’ ελαίου» έλεγε ο Δημόκριτος τον 5ο αιώνα Π.Χ, πατέρας της ατομικής θεωρίας, ο οποίος έζησε 107 χρόνια. Ο Θεός Ζευς μεγάλωσε, σύμφωνα με την μυθολογία μας, με μέλι από τις μέλισσες της Ίδης και γάλα από την κατσίκα Αμάλθεια. Το βιβλίο της ζωής των Ινδών, οι περίφημες Βεδές, αναφέρει πως ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει 500 χρόνια με δίαιτα βασισμένη στο μέλι και το γάλα.

Νέες τάσεις κάθε χρόνο εμφανίζονται στον σχεδιασμό των επισιτιστικών χώρων, επηρεάζοντας την παγκόσμια αγορά από την Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο και τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς να μένει ανεπηρέαστη και η Ελλάδα. Στο κείμενο που ακολουθεί, σας παρουσιάζουμε τον τρόπο που λειτουργεί το design ενός χώρου εστίασης (εστιατόριο, καφέ-μπαρ) και τις απόψεις πετυχημένων designers και συμβούλων.

Παραδοσιακές Συνταγές του Αιγαίου

Λίλα Καραποστόλη

"Στα μικροκλίματα του Αιγαίου χρωστάμε τις πρώτες συνθέσεις υλικών που κατέληξαν σε συνταγές"- Andrew Dalby

Σελίδα 22 από 22

WACS very small

Μεγάλη Αναγνώριση από την World Association of Chefs Societies!

 Τα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center & Cookery Club μετά από αυστηρή αξιολόγηση και πληρώντας τα υψηλά διεθνή εκπαιδευτικά κριτήρια που έθεσε η Παγκόσμια Οργάνωση των Chefs (World Association Of Chefs Societies) λάβανε την Διεθνή Πιστοποίηση της WACS. Περισσότερα εδώ.

 

Stay in touch