PETIT FOUR - MIGNARDISES
- Αφιέρωμα Σεπτεμβρίου
- Επίπεδο Basics
- Τεχνικά Ζαχαροπλαστικής
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Μικρά γλυκά τα οποία ονομάζονται και mignardises και διαχωρίζονται στα petit four sec και petit four frais!
Φυσικά η δημιουργία τους αποτέλεσε προϊόν ανάγκης όταν τον 18ο και 19ο αιώνα, οι αρτοποιοί διέθεταν τεράστιους φούρνους από τούβλα, οι οποίοι απαιτούσαν πολύ χρόνο για να ζεσταθούν, αλλά και για να κρυώσουν. Οι αρτοποιοί χρησιμοποίησαν τους φούρνους εκμεταλλευόμενοι την αποθηκευμένη θερμότητα μετά τα βασικά ψησίματα για το ψήσιμο ζύμης. Αυτό το είδος ψησίματος ονομάστηκε à petit four (κυριολεκτικά "σε μικρό φούρνο") χάριν στην χαμηλότερη θερμοκρασία που επέτρεψε τη δημιουργία της ζύμης.
Για τις ανάγκες του μαθήματος ετοιμάζουμε τρία είδη της ζαχαροπλαστικής που ανήκουν στα Petit Four Frais
Tαρτάκι σοκολάτα και λεμόνι, σουδάκι κρακλάν με πραλίνα, παστάκι με μπισκουί τζοκόντ και φρούτα εποχής, ακολουθώντας ολοκληρωμένες τεχνικές ζαχαροπλαστικής.
Το σεμινάριο προσφέρει συνολικές γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.