ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΙΤΕΣ     

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
7/05/2025 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
ΜΟΝΟ 39,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αρτοποιία
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Μαλαξιανάκης Μιχάλης
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Basic
  • Αφιέρωμα Μαΐου
  • Very Popular
  • Gourmet
  • Κρέας
  • Special Edition
  • Τεχνικές
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΙΤΕΣ     

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Τεχνικές και Μυστικά στην παρασκευή παραδοσιακών πιτών !

Οι πίτες αποτελούν μια από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης, όπου η τέχνη της ζύμης και η ισορροπία της γέμισης παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Στο σεμινάριο αυτό, εστιάζουμε στη σωστή τεχνική, την επιλογή υλικών και τις μεθόδους που εξασφαλίζουν άριστο γευστικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Ξεκινάμε με μια παραδοσιακή πίτα Ηπείρου με πλούσια, ζουμερή γέμιση κοτόπουλο, συνεχίζουμε με την κιμαδόπιτα όπου 
ζύμη και γέμιση ισορροπούν μεταξύ των αρωματικών μπαχαρικών και του κιμά.

Η πλούσια γεύση μανιταριών με ισορροπία υφών και αρωμάτων, αλλά και γέμιση με πράσο και τυρί που αναδεικνύει τη γλυκιά γεύση του λαχανικού με τη σωστή τεχνική θα ολοκληρώσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Το χειροποίητο φύλλο είναι η βάση κάθε επιτυχημένης πίτας, καθορίζοντας τόσο την υφή όσο και τη γεύση της. Η σωστή αναλογία αλευριού, υγρών και ελαιόλαδου για εύπλαστη ζύμη, η τεχνική ανοίγματος φύλλου με πλάστη για λεπτή, τραγανή υφή, αλλά και η σωστή τεχνική για να διατηρείται τραγανό κατά το ψήσιμο.

 

Τι θα μάθω;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν δεξιότητες στη χειροποίητη παρασκευή πίτας, είτε για προσωπική χρήση είτε για επαγγελματική αξιοποίηση.

Η σωστή τεχνική, η επιλογή πρώτων υλών και η αρμονία της γέμισης με το φύλλο είναι στοιχεία που θα εξερευνήσουμε μέσα από πρακτικές εφαρμογές, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία

 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Κοτόπιτα
  • Κιμαδόπιτα
  • Μανιταρόπιτα
  • Πρασόπιτα

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΙΤΕΣ     »!