VEGETERIAN SPRING
- Basic
- Αφιέρωμα Μαΐου
- Very Popular
- Εθνική Κουζίνα
- Λαχανικά
- Νηστίσιμο
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Ένα καλά σχεδιασμένο μενού δεν βασίζεται μόνο στην επιλογή ποιοτικών υλικών, αλλά και στη διαδοχή των γεύσεων, την ισορροπία των υφών και τη σωστή τεχνική εκτέλεση κάθε πιάτου.
Σε αυτό το μάθημα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα που αναδεικνύει τη φρεσκάδα των υλικών, αξιοποιώντας τεχνικές που ισορροπούν τη γεύση και τη δομή των πιάτων.
Το μενού ξεκινά με μια δροσερή, αρωματική σαλάτα, όπου οι διαφορετικές υφές, τραγανά κουκιά, βελούδινο αβοκάντο, κρεμώδης φέτα, συνδυάζονται με τη φρεσκάδα του δυόσμου.
Στη συνέχεια, οι ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχινιού απαιτούν σωστή τεχνική, ώστε να διατηρήσουν τραγανότητα εξωτερικά και αφράτη υφή στο εσωτερικό, με τη σάλτσα να προσφέρει ισορροπημένη ένταση και βάθος γεύσης.
Για το κυρίως πιάτο, το ριζότο με αγκινάρες, λεμόνι και παρμεζάνα επικεντρώνεται στην τεχνική του ριζότο, με έλεγχο της υφής του ρυζιού και της σταδιακής ενσωμάτωσης του ζωμού, ώστε να επιτευχθεί το τέλειο χυλωμένο αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας τη φρεσκάδα των αγκινάρων και την οξύτητα του λεμονιού.
Το επιδόρπιο αποτελεί μια εκλεπτυσμένη προσέγγιση της μους σοκολάτας, όπου το ελαιόλαδο προσφέρει βελούδινη υφή και το θαλασσινό αλάτι αναδεικνύει την ένταση της σοκολάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό γευστικό συνδυασμό.
Τι θα μάθω;
Σε αυτό το μάθημα, οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν στη σωστή σύνθεση ενός πλήρους μενού, εξασκώντας τεχνικές που ενισχύουν τόσο τη γευστική αρμονία όσο και τη συνοχή των πιάτων.
Από τη σαλάτα μέχρι το επιδόρπιο, κάθε παρασκευή απαιτεί προσεκτική διαχείριση των υλικών, ώστε να επιτευχθεί ισορροπία γεύσεων και υφών.
Το σεμινάριο αυτό προσφέρει πλήρη κατανόηση της δομής ενός ισορροπημένου γεύματος, συνδυάζοντας γευστική αρμονία, τεχνική ακρίβεια και δημιουργικότητα στην εκτέλεση.
Πρακτικές Εφαρμογές
- Χρωματιστή σαλάτα με κουκιά, αβοκάντο, φέτα και φρέσκο δυόσμο
- Ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχινιού
- Ριζότο με αγκινάρες, λεμόνι και παρμεζάνα
- Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο
Σημειώσεις
Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !
Λόγω των συνθηκών covid 19:
ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
Παρακαλούμε τηρείστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: αποστάσεις, χρήση προσωπικής μάσκας και γαντιών, απολύμανση χεριών κατά την είσοδό σας.