BALLOTINE (ΜΠΑΛΟΤΙΝΑ ΤΕΧΝΙΚΗ)
- Advanced
- Αφιέρωμα Απριλίου
- Very Popular
- Κρέας
- Τεχνικές
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Η τέχνη του γεμίσματος και τυλίγματος πρωτεϊνών αποτελεί μια προηγμένη τεχνική που επιτρέπει τη δημιουργία σύνθετων, πολυεπίπεδων γεύσεων, συνδυάζοντας την απαλότητα μιας μουσελίν με την αρωματική ένταση του εξωτερικού περιβλήματος.
Το μάθημα εστιάζει στην τεχνική διαχείριση διαφορετικών πρωτεϊνών, την ισορροπία υφών και την εκτέλεση μιας άψογης σάλτσας βελουτέ με τεχνική αροζέ.
Το κοτόπουλο αποκτά ένταση με την προσθήκη μουσελίν από μανιτάρια, που δίνει γήινο χαρακτήρα και ενισχύει την υγρασία του εσωτερικού. Το προσούτο σχηματίζει ένα τραγανό περίβλημα που διατηρεί τις γεύσεις εγκλωβισμένες, προσθέτοντας αλμυρότητα και βάθος.
Η λιπαρότητα του ζαμπόν δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα που προστατεύει την υγρασία του χοιρινού, ενώ η μουσελίν μυρωδικών προσφέρει αρωματική φρεσκάδα και αέρινη υφή, αναδεικνύοντας τις γεύσεις του κρέατος.
Το μπέικον προσφέρει καπνιστό χαρακτήρα και τραγανότητα, ενώ η μουσελίν παντζαριού δίνει μια γλυκιά, γήινη διάσταση στο πιάτο, δημιουργώντας αντίθεση με το βαθύ umami του μοσχαριού.
Το ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία αναδεικνύει τις φυσικές γεύσεις των λαχανικών, δημιουργώντας καραμελωμένες επιφάνειες και συμπυκνωμένα αρώματα, ενώ η υφή παραμένει τραγανή εξωτερικά και βελούδινη εσωτερικά.
Η βελουτέ σάλτσα αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα μέσα από την τεχνική arroser, όπου το μαγείρεμα γίνεται με συνεχή επικάλυψη του κρέατος με λιπαρή ουσία, εμπλουτίζοντας τη σάλτσα με βαθιά γεύση και γυαλιστερή υφή.
*Ελάχιστη Συμμετοχή:6
**Μόνο με προ πληρωμή
Τι θα μάθω;
Στόχος του μαθήματος είναι η απόκτηση προηγμένων δεξιοτήτων στη διαχείριση και γέμιση πρωτεϊνών, η τεχνική της σωστής επικάλυψης και η ολοκλήρωση του πιάτου με μια σάλτσα υψηλής γαστρονομίας, που εξασφαλίζει ισορροπημένο και εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.
Πρακτικές Εφαρμογές
- Κοτόπουλο τυλιγμένο σε προσούτο γεμιστό με μουσελίν μανιταριών
- Χοιρινό τυλιγμένο με ζαμπόν γεμιστό με μουσελίν μυρωδικών
- Μοσχάρι τυλιγμένο με μπέικον γεμιστό με μουσελίν παντζαριού
- Steak πατάτας, σελινόριζας, κουνουπιδιού
- Σάλτσα βελουτέ με τεχνική αροζέ
Σημειώσεις
Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.