PERSILLADE (ΠΕΡΣΙΓΙΑΝΤ ΤΕΧΝΙΚΗ)    

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
6/05/2025 17:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
44,90€ για 1 άτομo
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Μακρυμίχαλος Νίκος
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
55
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Advanced
  • Αφιέρωμα Μαΐου
  • Very Popular
  • Dining
  • Gourmet
  • Κρέας
  • Τεχνικές
PERSILLADE (ΠΕΡΣΙΓΙΑΝΤ ΤΕΧΝΙΚΗ)    

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Η τεχνική Persillade (ή Περσιγιάντ) αποτελεί έναν από τους πιο εκλεπτυσμένους τρόπους επεξεργασίας κρέατος, προσδίδοντας ένταση αρωμάτων και υφής μέσω ενός μίγματος βοτάνων, ξηρών καρπών και ψίχας ψωμιού.

Το μάθημα επικεντρώνεται στη σωστή εφαρμογή της τεχνικής αυτής, προσαρμόζοντάς την σε σύγχρονες γαστρονομικές προσεγγίσεις, με στόχο την τέλεια κρούστα και τη βέλτιστη ισορροπία γεύσεων.

Το αρνί υποβάλλεται σε ελεγχόμενο ψήσιμο για απόλυτη τρυφερότητα, πριν επικαλυφθεί με περσιγιαντ από φιστίκι Αιγίνης, που προσφέρει γλυκύτητα, αρωματική ένταση και τραγανή υφή.

Η τεχνική της ομοιόμορφης κρούστας εξασφαλίζει σωστή ισορροπία μεταξύ του κρέατος και του τραγανού εξωτερικού στρώματος, διατηρώντας παράλληλα τη ζουμερότητα του εσωτερικού.

Η εφαρμογή της τεχνικής περσιγιάντ με φουντούκι δημιουργεί μια κρούστα που ενισχύει τη γευστική πολυπλοκότητα του χοιρινού.

Η προσεκτική διαχείριση της θερμοκρασίας διασφαλίζει άψογο ψήσιμο, ενώ η επιλογή φουντουκιού προσθέτει μια γήινη, ελαφρώς γλυκιά αίσθηση, που συνδυάζεται εξαιρετικά με την κρεμώδη λιπαρότητα του κρέατος.

*Ελάχιστη Συμμετοχή:6 

**Μόνο με προ πληρωμή

 

Τι θα μάθω;

Στόχος του μαθήματος είναι η εμβάθυνση στην τεχνική Persillade, καθώς και η εφαρμογή της σε διαφορετικά είδη πρωτεϊνών, συνοδευτικών και γευστικών ισορροπιών.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν δεξιότητες που ενισχύουν τη λεπτομέρεια και την ακρίβεια στην παρασκευή υψηλού επιπέδου πιάτων.

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Αρνί με φιστίκι
  • Κοτολέτα χοιρινή με φουντούκι
  • Χούμους με καραμελωμένα κρεμμύδια και πίκλα από χουρμάδες
  • Πολέντα και σάλτσα με χυμούς μαγειρέματος  

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «PERSILLADE (ΠΕΡΣΙΓΙΑΝΤ ΤΕΧΝΙΚΗ)    »!