ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΡΕΑΤΟΤΕΧΝΙΑ | 2 ήμερο workshop 3.4.2025 & 4.4.2025
- Advanced
- Αφιέρωμα Απριλίου
- Very Popular
- Κρέας
- Πασχαλινές Συνταγές
- Special Edition
- Τεχνικές
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Η κρεατοτεχνία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε άρτια εκτελεσμένης κρεατοπαρασκευής, συνδυάζοντας ανατομία κρέατος, τεχνικές επεξεργασίας, μεθόδους προετοιμασίας και εξειδικευμένο μαγείρεμα.
Στο πλαίσιο του πασχαλινού τραπεζιού, η διαχείριση του κρέατος αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το αρνί, το κατσίκι και η προβατίνα πρωταγωνιστούν σε κλασικές και σύγχρονες συνταγές.
Το masterclass κρεατοτεχνίας εστιάζει σε επαγγελματικές τεχνικές τεμαχισμού, προετοιμασίας και διαχείρισης αμνοεριφίων, δίνοντας έμφαση στη σωστή επιλογή κομματιού (ώμος, μπουτάκι, παϊδάκια) ανάλογα με τη μέθοδο μαγειρέματος.
2 ήμερο workshop 3/4/2025 & 4/4/2025
*Ελάχιστη Συμμετοχή:6
**Μόνο με προ πληρωμή
***-10% Μόνο με κάρτα επαγγελματία
Τι θα μάθω;
Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις στις τεχνικές γαλλικής κοπής, στις μεθόδους όσμωσης (μαρινάδες, καρυκεύματα) και στη σωστή προετοιμασία κρέατος για μαγείρεμα επόμενης ημέρας.
Επιπλέον, το πρόγραμμα εστιάζει στην προχωρημένη μαγειρική διαχείριση του κρέατος σε παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές, όπως μαγειρίτσα, γαρδουμπάκια, τσιγεροσαρμάδες και αρνί σούβλας, εφαρμόζοντας εξειδικευμένες τεχνικές που εξασφαλίζουν σωστή υφή, βαθιά γεύση και ιδανική ισορροπία λιπαρότητας.
Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στη διαχείριση θερμοκρασιών, στο σιγανό μαγείρεμα, στη δημιουργία κρούστας και στην τεχνική σφραγίσματος, διασφαλίζοντας την απόλυτη αξιοποίηση της πρώτης ύλης.
Πρακτικές Εφαρμογές
1η Μέρα – Ανάλυση, Επεξεργασία & Προετοιμασία Κρεάτων
Η πρώτη ημέρα του masterclass είναι αφιερωμένη στη δομική ανάλυση των αμνοεριφίων, εστιάζοντας στην ανατομία του κρέατος, τις τεχνικές κοπής και τις προηγμένες μεθόδους επεξεργασίας. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν εξειδίκευση στις σύγχρονες εφαρμογές κρεατοτεχνίας, με στόχο τη μεγιστοποίηση της γεύσης και της υφής του τελικού προϊόντος.
- Ανάλυση & Επιλογή Κρεάτων: Αρνί, κατσικάκι γάλακτος, προβατίνα – χαρακτηριστικά, λιποδερματική σύσταση, αξιοποίηση κομματιών ανάλογα με την τεχνική μαγειρέματος.
- Τεχνικές Κρεατοτεχνίας: Προηγμένες εφαρμογές σε αμνοερίφια, εστίαση στη γαλλική κοπή, τεχνικές τεμαχισμού υψηλής ακρίβειας και διαχείριση ιστών για μέγιστη τρυφερότητα.
- Όσμωση & Προετοιμασία: Εφαρμογή μαρινάδων, αλατίσματος και καρυκευμάτων για την ενίσχυση της γευστικής πολυπλοκότητας και την επίτευξη απόλυτης ισορροπίας σε γεύση και υφή.
- Προετοιμασία για τη 2η μέρα: Στρατηγική διαχείρισης της πρώτης ύλης, οργάνωση mise en place για άρτια εκτέλεση των συνταγών την επόμενη ημέρα.
2η Μέρα – Προηγμένες Τεχνικές Μαγειρέματος για το Πασχαλινό Τραπέζι
Η δεύτερη ημέρα επικεντρώνεται στις τεχνικές παρασκευής και εκτέλεσης εμβληματικών πασχαλινών πιάτων, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της προηγούμενης ημέρας για άριστο ψήσιμο, έλεγχο θερμοκρασιών και διαχείριση υφής και γεύσης.
Παραδοσιακές & σύγχρονες τεχνικές μαγειρέματος:
- Μαγειρίτσα – εκτέλεση με απόλυτη ισορροπία υφής και βάθους γεύσης
- Χορτόπιτα με φύλλο βέργας – τεχνική ανοίγματος φύλλου με ακρίβεια και αέρινη υφή
- Γαρδουμπάκια & Φρυγαδέλια – δεξιοτεχνική προετοιμασία εντοσθίων, σιγανό μαγείρεμα για τρυφερότητα και γευστική συμπύκνωση
- Τσιγεροσαρμάδες – εφαρμογή αργού μαγειρέματος για την ανάδειξη της παραδοσιακής γεύσης
- Αρνί Σούβλας & Κοντοσούβλι Προβατίνας – προηγμένες τεχνικές διαχείρισης θερμοκρασίας, δημιουργία τέλειας κρούστας και διατήρηση εσωτερικής υγρασίας.
- Συνοδευτικά
Σημειώσεις
Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.