AMUSE BOUCHE: Τεχνικές Μαγειρικής    

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
10/12/2021 10:30   -   15:30
ΚΟΣΤΟΣ
55€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Χρυσικόπουλος Χρήστος
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαιώση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αττική, 17343
  • Masterclass
  • Αφιέρωμα Δεκεμβρίου
  • Κρύα Ορεκτικά
  • Επίπεδο Advanced
  • Επίπεδο Mastering
  • Special Edition
AMUSE BOUCHE: Τεχνικές Μαγειρικής    

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Τα amuse bouche ή amuse gueule ανήκουν ουσιαστικά στην ευρύτερη κατηγορία των ορεκτικών και είναι ένα προσφερόμενο είδος για τον πελάτη, ώστε η επιχείρηση να «ευχαριστήσει» τον ουρανίσκο του και να τον προδιαθέσει ευχάριστα γι αυτό που επακολουθεί.

Πρακτικά είναι ένας όρος που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της Nouvelle Cuisine μέσα στις κουζίνες. Ακόμα πολλά λεξικά δεν αναγνωρίζουν την έκφραση. Συνήθως τα amuse bouche αποτελούν δημιουργικούς πειραματισμούς των Chef σε μικρές μπουκιές για να συναρπάσουν τους αγαπημένους πελάτες.
 

*Το σεμινάριο είναι demonstration με παρουσίαση και εργασία σε μικρές ομάδες. Απαιτείται βασική γνώση της μαγειρικής τέχνης.

Ελάχιστη Συμμετοχή 4 άτομα

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Μους καπνιστής πέστροφας με σταφύλι και λιναρόσπορο πάνω σε τραγανά πιτάκια
  • Τάρταρα λαυράκι με ψητό ανανά σε λάδι βανίλιας
  • Πιτάκια από τραχανά με sour cream και προσούτο
  • Κροκέτες γραβιέρας με sauce tartar
  • Ceviche με χτένια, μαντάρινι, λάιμ και ρέβα
  • Πατάτες baby γεμιστές με καγιανά και νούμπουλο

Τι θα μάθω;

Στο σεμινάριο αυτό ασχολούμαστε με όλα όσα κάνουν ένα  amuse bouche δημιουργικό, σύγχρονο και ιδιαίτερα γευστικό:  Από την επιλογή των υλικών που χαρίζουν εκλεκτικότητα στην τεχνική, την επιλογή των πιάτων που θα σερβιριστούν τα bouches έως τις ίδιες τις τεχνικές.

Θα εκπαιδευτούμε στο αρωμάτισμα και κρύο κάπνισμα πέστροφας με πιστόλι, στην τεχνική ceviche, στην δημιουργία αρωματικού λαδιού τρούφας, στις τραχανόπιτες και στο φιλετάρισμα ψαριού.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !
Λόγω των συνθηκών covid 19: 
ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
α) Εισέρχεστε στο μάθημα με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού διαγνωστικού τεστ (Rapid ή PCR) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν το μάθημα. 
β) Παρακαλούμε τηρείστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: αποστάσεις, χρήση προσωπικής μάσκας και γαντιών, απολύμανση χεριών κατά την είσοδό σας.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «AMUSE BOUCHE: Τεχνικές Μαγειρικής    »!