BEEF WELLINGTON 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
9/12/2025 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
44,90€ για 1 άτομo
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Γοδόση Μάγδα
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
55
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17236
  • Basic
  • Αφιέρωμα Δεκεμβρίου
  • Very Popular
  • Κρέας
  • Special Edition
  • Τεχνικές
BEEF WELLINGTON 

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Το Beef Wellington είναι ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της ευρωπαϊκής γαστρονομίας — ένας πραγματικός συνδυασμός τεχνικής, ακρίβειας και αισθητικής.

Σε αυτό το τρίωρο εντατικό μάθημα, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν βήμα προς βήμα τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός άψογου Wellington, από την επιλογή και το καθάρισμα του φιλέτου έως το ψήσιμο και την κοπή του.

Το μάθημα επικεντρώνεται στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά: το σωστό searing, την ισορροπία υγρασίας στη duxelles μανιταριών, το τύλιγμα με prosciutto για σταθερότητα και γεύση, καθώς και το ομοιόμορφο ψήσιμο που χαρίζει εκείνο το χαρακτηριστικό ροζ εσωτερικό. 

Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο με επιβλητική παρουσία και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, που μπορεί να σταθεί σε κάθε επαγγελματικό ή εορταστικό τραπέζι.

 

Τι θα μάθω;

Στόχος του μαθήματος είναι να εκπαιδευτούνε τους συμμετέχοντες στη σωστή εκτέλεση των βασικών τεχνικών του Wellington, προσφέροντας πρακτική εξάσκηση σε όλες τις κρίσιμες φάσεις:
•    προετοιμασία και seasoning του φιλέτου
•    δημιουργία συμπυκνωμένης duxelles
•    τεχνικές συναρμολόγησης και σφραγίσματος
•    έλεγχος χρόνων και θερμοκρασιών ψησίματος
•    και ολοκλήρωση με συνοδευτική σάλτσα Madeira
 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Καθάρισμα & προετοιμασία φιλέτου
  • Duxelles μανιταριών με βότανα και κονιάκ
  • Τύλιγμα με prosciutto & τεχνική σφραγίσματος
  •  Ψήσιμο με χρήση θερμόμετρου και resting για τέλειο αποτέλεσμα
  • Σάλτσα Madeira και παρουσίαση πιάτου

Σημείωση: Η σφολιάτα και η demi-glace παρέχονται έτοιμες, ώστε η έμφαση να δοθεί στην τεχνική εκτέλεση και το ψήσιμο.
 

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «BEEF WELLINGTON »!