ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ    

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
24/11/2025 17:30   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
55€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Guest Chef
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
55
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17236
  • Advanced
  • Αφιέρωμα Νοεμβρίου
  • Very Popular
  • Special Edition
  • Τάρτες-Ζύμες-Μπισκότα
  • Τεχνικά Ζαχαροπλαστικής
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ    

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Ένα επιδόρπιο που ανθίζει με φαντασία και τεχνική. Μια δημιουργία όπου η ζαχαροπλαστική συναντά την τέχνη της παρουσίασης. 

Κάτω από τη μορφή ενός «σοκολατένιου φυτού», ξεδιπλώνεται ένα πολύπλοκο γλυκό με στρώσεις που ισορροπούν ανάμεσα στη φρεσκάδα, το άρωμα και τη γεύση.

Από τη σοκολατένια γλάστρα και το κραμπλ γάλακτος που θυμίζει χώμα, μέχρι την αρωματική κρέμα λεβάντας, το παντεσπάνι τυριού με φουντούκι και τη μους βατόμουρου-τριαντάφυλλου, κάθε στοιχείο αφηγείται ένα διαφορετικό επίπεδο γλυκύτητας και υφής.

Ένα μάθημα για όσους θέλουν να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από το παιχνίδι των αρωμάτων και της αισθητικής.
 

Τι θα μάθω;

Ο στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσετε πώς οι σύγχρονες τεχνικές πατισερί μπορούν να μετατραπούν σε εντυπωσιακή παρουσίαση, χωρίς να θυσιάζεται η γεύση.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε τεχνικές σύνθεσης επιδορπίων, θερμοκρασιών, σταθεροποίησης μους και κρεμών, αλλά και στην εφαρμογή σοκολάτας ως διακοσμητικού και δομικού στοιχείου.

Το αποτέλεσμα: ένα ολοκληρωμένο plated dessert που συνδυάζει γευστικό βάθος και οπτικό θαυμασμό.

Μαθαίνουμε:

  • Να δημιουργούμε σοκολατένια γλάστρα, με σωστή θερμοκρασία και σταθερότητα.
  • Να παρασκευάζουμε κραμπλ γάλακτος, για τραγανή υφή και ρεαλιστική παρουσίαση “χώματος”.
  • Να φτιάχνουμε παντεσπάνι λουλουδιών και παντεσπάνι τυριού με φουντούκι, εξασκώντας τεχνικές σταθερότητας και ισορροπίας αλμυρού-γλυκού.
  • Να ετοιμάζουμε χυμό βατόμουρο–τριαντάφυλλο και μους βατόμουρο–τριαντάφυλλο, επιτυγχάνοντας σωστή οξύτητα και αρωματική ένταση.
  • Να παρασκευάζουμε κρέμα λεβάντας, αρωματισμένη με φυσικά άνθη ή εκχύλισμα, και να τη σταθεροποιούμε για χρήση σε entremet ή plated dessert.
  • Να συνδυάζουμε και να συναρμολογούμε τις επιμέρους παρασκευές με οπτική συνέπεια και επαγγελματική αισθητική.

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Σοκολατένια γλάστρα 
  • Παντεσπάνι λουλουδιού 
  • Χυμός βατόμουρο - τριαντάφυλλο 
  • Παντεσπάνι τυριού με φουντούκι 
  • Κρέμα λεβάντας 
  • Μούς βατόμουρο -τριαντάφυλλο 
  • Cramble γάλακτος

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !
Λόγω των συνθηκών covid 19: 
ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
α) Εισέρχεστε στο μάθημα με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού διαγνωστικού τεστ (Rapid ή PCR) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν το μάθημα. 
β) Παρακαλούμε τηρείστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: αποστάσεις, χρήση προσωπικής μάσκας και γαντιών, απολύμανση χεριών κατά την είσοδό σας.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ    »!