FRAISE ROYALE – ENTREMET ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ & ΦΡΑΟΥΛΑΣ
- Advanced
- Αφιέρωμα Νοεμβρίου
- Very Popular
- Special Edition
- Τάρτες-Ζύμες-Μπισκότα
- Τεχνικά Ζαχαροπλαστικής
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Ένα γλυκό με την υπογραφή της κομψότητας.
Η φράουλα και ο αφρώδης οίνος είναι ένας διαχρονικός συνδυασμός που αποπνέει φινέτσα, ισορροπία και εορταστική διάθεση.
Σε αυτό το μάθημα ζαχαροπλαστικής, θα δημιουργήσουμε ένα πολυστρωματικό γλυκό υψηλής αισθητικής, όπου κάθε επίπεδο συνεισφέρει στη γευστική εμπειρία: από τη λεπτεπίλεπτη βάση μακαρόν μέχρι το αέρινο μους φράουλας και το γυαλιστερό γλάσσο.
Μια άσκηση ακρίβειας και τεχνικής, αφιερωμένη σε όσους αγαπούν τη σύγχρονη πατισερί.
Τι θα μάθω;
Ο στόχος του μαθήματος είναι να εμβαθύνουμε στις τεχνικές της σύγχρονης γαλλικής ζαχαροπλαστικής, μέσα από την κατασκευή ενός πλήρους entremet.
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να συνδυάζουν πολλαπλές υφές και γεύσεις με ακρίβεια στη θερμοκρασία, στα ποσοστά λιπαρών και στην ισορροπία μεταξύ οξύτητας και γλυκύτητας.
Μέσα από την πρακτική εφαρμογή, θα κατανοήσουμε πώς κάθε επιμέρους στοιχείο, όπως η βάση, το μους, το γλάσσο, το γκανάς και το ζελέ αλληλεπιδρούν για να δημιουργηθεί ένα αποτέλεσμα επαγγελματικού επιπέδου.
Μαθαίνουμε:
- Να παρασκευάζουμε μακαρόν ως βάση, εφαρμόζοντας την τεχνική της γαλλικής μαρέγκας με σταθερότητα και σωστό ψήσιμο.
- Να φτιάχνουμε γκανάς φράουλας και αφρώδους οίνου, επιτυγχάνοντας αρωματική ισορροπία και σωστή υφή.
- Να δημιουργούμε μους φράουλας με ιδανική υφή και σταθερότητα.
- Να ετοιμάζουμε crunch βάση, προσθέτοντας υφή και στήριξη στο γλυκό.
- Να παρασκευάζουμε ζελέ και γλάσσο αφρώδους οίνου, με σωστό βαθμό γυαλάδας και θερμοκρασιακό έλεγχο.
- Να ολοκληρώνουμε το γλυκό με κομποτέ φράουλας, αναδεικνύοντας την ένταση και τη φυσική φρεσκάδα του φρούτου.
- Να εξασκούμαστε στη συναρμολόγηση entremet, στην επιλογή φόρμας, θερμοκρασιών και παρουσίασης.
Πρακτικές Εφαρμογές
- Βάση απο μακαρόν
- Γκανάς φράουλας και αφρώδους οίνου
- Μούς φράουλας
- Crunchy βάση
- Ζελέ σαμπάνιας
- Γλάσο σαμπάνιας
- Κομποτέ φράουλας
Σημειώσεις
Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !
Λόγω των συνθηκών covid 19:
ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
α) Εισέρχεστε στο μάθημα με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού διαγνωστικού τεστ (Rapid ή PCR) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν το μάθημα.
β) Παρακαλούμε τηρείστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: αποστάσεις, χρήση προσωπικής μάσκας και γαντιών, απολύμανση χεριών κατά την είσοδό σας.

