ASIAN SUPREMACY: ΖΩΜΟΙ & ΣΑΛΤΣΕΣ | 2 ήμερο
- Advanced
- Αφιέρωμα Δεκεμβρίου
- Very Popular
- Εθνική Κουζίνα
- Special Edition
- Τεχνικές
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Από την ιαπωνική καθαρότητα του soba μέχρι την καυτερή ισορροπία του Tom Yum και τα αρωματικά βάθη του βιετναμέζικου Pho, οι ασιατικές σούπες εκφράζουν την ουσία κάθε κουζίνας: απλότητα, ισορροπία και σεβασμό στα υλικά.
Σε αυτό το μάθημα θα ταξιδέψουμε γευστικά στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, ανακαλύπτοντας πώς διαφορετικοί πολιτισμοί χτίζουν τη γεύση μέσα από το ζωμό, το άρωμα και τη λεπτομέρεια στην υφή των noodles.
Ημερομηνία: Τε 10/12/2025 & Πε 11/12/2025
Τι θα μάθω;
Ο στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουμε τη φιλοσοφία και τις τεχνικές πίσω από τις πιο εμβληματικές ασιατικές σούπες, ξεκινώντας από τις βάσεις:
Έναν dashi, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ιαπωνικής κουζίνας και τη βάση για miso και soba.
Έναν ζωμό ramen, πιο πλούσιο και σύνθετο, όπου το κρέας και τα λαχανικά δημιουργούν βάθος γεύσης.
Με αυτά τα δύο θεμέλια, θα εξερευνήσουμε πέντε χαρακτηριστικές σούπες, καθεμία με τη δική της τεχνική και πολιτισμική ταυτότητα:
• Να φτιάχνουμε βασικούς ασιατικούς ζωμούς και να κατανοώ πώς λειτουργούν ως βάση για κάθε κουζίνα.
• Να χρησιμοποιούμε υλικά-κλειδιά όπως miso, soba, fish sauce και λεμονόχορτο (lemongrass) σωστά και με ισορροπία.
• Να χειριζόμαστε τεχνικά διαφορετικά είδη noodles (ρύζι, φαγόπυρο, αυγό).
• Να αναγνωρίζουμε και να ισορροπώ τις γεύσεις umami, ξινό, καυτερό, γλυκό και αλμυρό.
• Να αποκτήσουμε πολιτισμική κατανόηση της κάθε κουζίνας, προσδίδοντας βάθος και αυθεντικότητα στη γαστρονομική εμπειρία.
Πρακτικές Εφαρμογές
- Put Kura Soba (Ιαπωνία): η απλότητα του φαγόπυρου και η καθαρότητα της ιαπωνικής γεύσης.
- Kamo Soba (Ιαπωνία): το καπνιστό άρωμα της πάπιας που αγκαλιάζει τα soba noodles σε ένα εκλεπτυσμένο, γιορτινό πιάτο.
- Tom Yum (Ταϊλάνδη): η τέχνη του ισορροπημένου ξινού-πικάντικου ζωμού με γαρίδες ή κοτόπουλο.
- Pho Soup Noodles (Βιετνάμ): ένας αρωματικός ζωμός βοδινού ή κοτόπουλου, αρωματισμένος με αστεροειδή γλυκάνισο, κανέλα, φρέσκα βότανα και lime.
- Miso Soup (Ιαπωνία): η καθημερινή ιαπωνική σούπα που αποκαλύπτει τη δύναμη του umami μέσα από το dashi και την πάστα miso.
Σημειώσεις
Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

