ΓΑΛΛΙΚΑ ΒΟΥΤHΜΑΤΑ  

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
24/01/2025 11:00   -   14:00
ΚΟΣΤΟΣ
31,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
8

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Σαράβας Μιχάλης
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
55
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Basic
  • Αφιέρωμα Φεβρουαρίου
  • Very Popular
  • Σοκολάτα
  • Τεχνικά Ζαχαροπλαστικής
ΓΑΛΛΙΚΑ ΒΟΥΤHΜΑΤΑ  

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Τέσσερα εμβληματικά γαλλικά βουτήματα, το καθένα με τη δική του ιστορία και μοναδική τεχνική, που αποκαλύπτουν την κομψότητα και τη φινέτσα της κλασικής ζαχαροπλαστικής.

Financier, ένα μικρό κέικ με καταγωγή από τη γειτονιά του χρηματιστηρίου στο Παρίσι. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα για να εξυπηρετήσει τους βιαστικούς χρηματιστές, παίρνοντας σχήμα που θυμίζει ράβδο χρυσού – μια κομψή αναφορά στη ζωή της οικονομικής ελίτ της εποχής.

Tuile, λεπτά, τραγανά μπισκότα που παραπέμπουν στο σχήμα κεραμιδιών. Συχνά χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρες, προσδίδοντας μια τραγανή υφή και εκλεπτυσμένη αισθητική σε επιδόρπια, όπως τα παγωτά.

Diamants, ονομάστηκαν έτσι λόγω της λαμπερής τους εμφάνισης, καθώς καλύπτονται με κρυσταλλική ζάχαρη, που τους δίνει την όψη πολύτιμων λίθων. Ένα απλό, αλλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα με γεύση και υφή που μαγεύει.

Cannelés, μικρά, πτυχωτά κέικ με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Διακρίνονται για τη γυαλιστερή, καραμελωμένη επιφάνειά τους που περιβάλλει την τρυφερή υφή του εσωτερικού τους.
 

Τι θα μάθω;

Ένα μάθημα που εστιάζει στις λεπτομέρειες των τεχνικών και την ιστορία πίσω από αυτά τα μοναδικά γαλλικά δημιουργήματα.

Το μάθημα έχει ως στόχο να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στις λεπτομέρειες και τις τεχνικές παρασκευής τεσσάρων κλασικών γαλλικών βουτημάτων, προσφέροντας παράλληλα γνώσεις για την ιστορία και τη σημασία τους στη ζαχαροπλαστική παράδοση.

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία της ακρίβειας και της τεχνικής αρτιότητας για την επίτευξη της ιδανικής υφής και γεύσης. Θα εξασκηθούν στην παρασκευή εμβληματικών συνταγών που συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονες προσεγγίσεις και θα εμβαθύνουν στη δημιουργία επιδορπίων που ξεχωρίζουν τόσο για την εμφάνιση όσο και για την ιστορική τους αξία.

Το μάθημα ενισχύει τις δεξιότητες των συμμετεχόντων, εστιάζοντας στη λεπτομέρεια και την εκλεπτυσμένη αισθητική, που είναι χαρακτηριστικά της υψηλής γαλλικής ζαχαροπλαστικής.

 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Financier
  • Tuile
  • Diamants
  • Cannelés

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΓΑΛΛΙΚΑ ΒΟΥΤHΜΑΤΑ  »!