HAUTE GASTRONOMY (FRENCH MENU ΙI)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
6/03/2025 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
ΜΟΝΟ 49,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Guest Chef
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Advanced
  • Αφιέρωμα Μαρτίου
  • Very Popular
  • Εθνική Κουζίνα
  • Κρέας
  • Special Edition
  • Τεχνικές
HAUTE GASTRONOMY (FRENCH MENU ΙI)

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Από τα Bib Gourmand εστιατόρια μέχρι τα Michelin Stars, τα μενού αποκτούν έναν αέρα επιτήδευσης και φινέτσας.

Κάθε πιάτο επιλέγεται με ιδιαίτερη φροντίδα και συνοδεύεται από λίστα κρασιών που αναδεικνύει ιδανικά τις γεύσεις του μενού.

Στην κουζίνα γκαρντ μανζέ, η τερίνα κατέχει ξεχωριστή θέση. Σήμερα, οι σύγχρονοι σεφ, εκτός από το παραδοσιακό αργό ψήσιμο στον φούρνο, αξιοποιούν την ακρίβεια του sous vide για να επιτύχουν κορυφαίες υφές και απόλυτα ισορροπημένες γεύσεις.

Το Tournedos Rossini, εμπνευσμένο από τον διάσημο μουσικό, παραμένει ένα σύμβολο της υψηλής γαστρονομίας.

Το τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο συνδυάζεται μοναδικά με τη σάλτσα Περιγκό, που αναδεικνύει τα αρώματα της τοπικής τρούφας, προσφέροντας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

Το μενού ολοκληρώνεται με τις εμβληματικές Crêpes Suzette.

Μια τελετουργία που κορυφώνεται στα εστιατόρια, όταν οι maîtres τις παρασκευάζουν και τις σερβίρουν μπροστά στον επισκέπτη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα με φλόγες και αρώματα.

 

*Ελάχιστη Συμμετοχή:6 

**Μόνο με προ πληρωμή

***-10% Μόνο με κάρτα επαγγελματία

Τι θα μάθω;

Το μάθημα στοχεύει στην εμβάθυνση των κλασικών γαλλικών τεχνικών υψηλής γαστρονομίας, συνδυάζοντας τη δεξιοτεχνία στην προετοιμασία εμβληματικών πιάτων με τη γνώση της σωστής παρουσίασής τους. 

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για την τέχνη της τερίνας φουά γκρα, με έμφαση στην ισορροπία της πλούσιας υφής και της γλυκόξινης αντίθεσης που προσφέρει η κομπόστα από σταφίδα.

Η τεχνική παρασκευής φιλέτου Ροσίνι, με την άψογη εκτέλεση στο μοσχαρίσιο φιλέτο έως την παρασκευή της φίνας σάλτσας α λα Περιγκό, αναδεικνύει το πιάτο σε μια απόλυτα γαστρονομική εμπειρία και ολοκληρώνουμε γλυκά με την παραδοσιακή παρασκευή Crêpes Suzette, εστιάζοντας στην καραμελοποίηση και την αρωματική φινέτσα που προσφέρει η σάλτσα με πορτοκάλι και Grand Marnier, για ένα επιδόρπιο που εντυπωσιάζει.

Ο σκοπός του μαθήματος είναι να αναδείξει τις λεπτομέρειες και τις τεχνικές που διακρίνουν τα κλασικά γαλλικά πιάτα, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε επίπεδο υψηλής γαστρονομίας.
 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Τερίνα φουά γκρα με κομπόστα από σταφίδα
  • Μοσχαρίσιο φιλέτο Ροσίνι με σάλτσα α λα Περιγκό
  • Κρεπς Σουζέτ

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «HAUTE GASTRONOMY (FRENCH MENU ΙI)»!