ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΡΥΦΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΡΕΑΤΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
16/03/2022 12:00   -   17:00
ΚΟΣΤΟΣ
€85 για 1 άτομo
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
8

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Μακρυμίχαλος Νίκος
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαιώση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα,
  • Basic
  • Αφιέρωμα Μαρτίου
  • Gourmet
  • Κρέας
  • Λαχανικά
  • Επίπεδο Mastering
  • Μοσχάρι
  • Τεχνικές
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΡΥΦΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΡΕΑΤΩΝ

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Απαραίτητες τεχνικές για κρέατα δεύτερης διαλογής, πιο οικονομικά τα οποία πρέπει να τρυφεροποιηθούν για να αποδώσουν ζουμερές γεύσεις.

Η φαρέτρα του μάγειρα περιλαμβάνει μηχανήματα, εργαλεία και μεθόδους που μπορούν να τον βοηθήσουν προκειμένου να δημιουργήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
 




 

 

Σημειώσεις


Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

Πρακτικές Εφαρμογές

1o μέρος: Τρυφεροποίηση  και Αρωματισμός κρεάτων, Μαρινάδες-Άλμες-Καρυκεύματα

ΚΡΕΑΤΑ:

  • Γίδα μπούτι με όσμωση τομάτας
  • Κοτόπουλο κοπανάκια
  • Χοιρινό οσομπούκο
  • Στήθος μόσχου

2o μέρος: Ολοκλήρωση τεχνικών και Δημιουργία πιάτων, Στήσιμο πιάτων

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ:

  • Σαλάτα με ψητό μαρούλι με ρόδι, σύκα, σαλάμι Λευκάδας, σως με ροκφόρ
  • Χούμους με ψητά κρεμμύδια, λεμόνι  και κουκουνάρι
  • Καρύκευμα αλατιού με μυρωδικά
  • Αρωματικό ελαιόλαδο
  • Χειροποίητες πίτες         

Τι θα μάθω;

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι η δημιουργία πιάτων με βάση το κρέας τα οποία προσφέρουν υψηλή αξία στον πελάτη και χαμηλή αξία στην επιχείρηση.

Η διαφορά αυτή κεφαλοποιείται προς όφελος των επιχειρήσεων.

Απαραίτητη είναι η υψηλή γνώση χασαπικής, μαγειρικής τέχνης και συνδυασμού τους με τις κατάλληλες σύγχρονες τεχνικές, ώστε να χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εργαλεία και τεχνικές που χρησιμοποιούμε για την τρυφεροποίηση και τον αρωτισμό των κρεάτων: sous vide, τρυφεροποιητής, τεχνικές ψησίματος, όσμωση, μαρινάδες, άλμες, μπαχαρικά, αρωματικά βότανα 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !
Λόγω των συνθηκών covid 19: 
ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
α) Εισέρχεστε στο μάθημα με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού διαγνωστικού τεστ (Rapid ή PCR) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν το μάθημα. 
β) Παρακαλούμε τηρείστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: αποστάσεις, χρήση προσωπικής μάσκας και γαντιών, απολύμανση χεριών κατά την είσοδό σας.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΡΥΦΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΡΕΑΤΩΝ»!