ΑΡΧΙΚΗ
(+30) 210 9882378

THE SCIENCE OF MEAT MARINADES – BRINES | Η επιστήμη στις μαρινάδες & άλμη για κρέατα

Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.
THE SCIENCE OF MEAT MARINADES  – BRINES  | Η επιστήμη στις μαρινάδες & άλμη  για κρέατα

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Ένα masterclass όπου η τεχνογνωσία στη συντήρηση των κρεάτων με αλάτιση και όξινα μέσα συναντάει την υψηλή μαγειρική. Τελειοποιήστε τις μαρινάδες, προσδώστε αρώματα βοτάνων, εκπαιδευτείτε στη συντήρηση κρεάτων σε άλμη και δημιουργείστε μοναδικές γεύσεις με τη δική σας σφραγίδα σε κρέατα και καπνιστά αλλαντικά!
 
Το εξειδικευμένο masterclass βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα που αναλύονται μαγειρικά οι τεχνικές της ώσμωσης, αντίστροφης ώσμωσης και διάχυσης κατά την παρασκευή μαρινάδων και υγρών ή ξηρών άλμεων.  Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συγκρίνουν τη διείσδυση των μαρινάδων στο τρόφιμο, να υπολογίσουν τους χρόνους που ενυδατώνεται και αρωματίζεται το κρέας και να επιλέξουν την κατάλληλη αναλογία αλατιού και ζάχαρης σε άλμη, αλλά και το ιδανικό βότανο ανά είδος κρέατος. 
Επίσης, διδάσκεται η παρασκευή Ελληνικών καπνιστών αλλαντικών και λουκάνικων, κατόπιν της χρήσης κατάλληλης μαρινάδας. 
Ιδιαίτερα, το Masterclass εστιάζει:
Στην ορθή χρήση μαρινάδων ανά είδος κρέατος
Στην εκπαίδευση σε τεχνικές μαριναρίσματος (vacuum, ένεση, εμβάπτισμα) με βότανα και οίνο,
Στην Οικονομία στη κουζίνα, καθώς μαθαίνουμε να συντηρούμε το κρέας σε vacuum και με αλάτιση ή/και όξινα μέσα
Στην παρασκευή μαρινάδων (υγρή, ξηρή μαρινάδα) 
 
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικές γεύσεις βασισμένες σε βότανα, οι οποίες παρέχουν σταθερότητα, ανώτερη γεύση, διάρκεια και οικονομία στην κουζίνα. 
To σεμινάριο απευθύνεται σε: Chef, μάγειρες, σπουδαστές μαγειρικής, ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Το σεμινάριο έχει διάρκεια 5 ωρών και συμπεριλαμβάνει 4 πρακτικές εφαρμογές με συνταγές και παρουσίαση τεχνικών μαρινάδας
Στο τέλος χορηγείται βεβαίωση εκπαίδευσης και σημειώσεις μαθήματος βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα με  συνταγές μαρινάδων και αλλαντικών, καθώς και πίνακας αναλογιών των βασικών μαρινάδων που προτείνονται ανά είδος κρέατος.  
Απευθύνεται σε όσους θέλουν να χρησιμοποιούν τις μαρινάδες, την άλμη και τις τεχνικές  συντήρησης.
                 
Ελάχιστη Συμμετοχή 6 άτομα 
 
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο δεν πραγματοποιείται εξαργύρωση  πόντων
 
Ειδική Έκπτωση για εγγραφές και στα δύο σεμινάρια της σειράς ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ    *Από €200 -> €160
 
Λίγα λόγια για τους CHEFISTRY
 
Οι αληθινές συνεργασίες μεταξύ Μάγειρων και Επιστημόνων ξεκίνησαν μόλις στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και παρουσίασαν καινούργιους τρόπους για τη μεταμόρφωση ενός πιάτου, ακόμη και σε παραδοσιακά πλαίσια. Σε ευθυγράμμιση με αυτό, η CHEFistry βασίζεται στη συνεργασία δύο Σεφ, δύο Χημικών και ενός Τεχνολόγου Τροφίμων, αποτελώντας έτσι μια εξαιρετικά συμπληρωματική ομάδα.
Δρ. Χαράλαμπος Φωτάκης – Χημικός / Ερευνητής
Παράσχος Χριστοδούλου – PhD Χημικός / Ερευνητής
Σεφ Αριστείδης Γεωργαλής - B.Sc Τεχνολόγος Τροφίμων
Σεφ Παναγιώτης Γεωργαλής
Η καινοτόμος προσέγγιση τους αναδεικνύεται μέσα από την πρωτοπόρα ‘’καινοτόμο’’ κουζίνα που εστιάζει στη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων σχετικά με τις μαγειρικές τεχνικές και τις γαστρονομικές αξιώσεις.
 
 
65
9/12/2019 10:00   -   15:00
100€ για ένα άτομο
Εξειδικευμένα Μαθήματα
Λ. Βουλιαγμένης 299
Άγιος Δημήτριος, 17343
Τηλέφωνο: 2109882378
Email:

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «THE SCIENCE OF MEAT MARINADES – BRINES | Η επιστήμη στις μαρινάδες & άλμη για κρέατα»

Stay in touch