ΑΡΧΙΚΗ
(+30) 210 9882378

ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Στη Λέσβο συναντήθηκαν διαφορετικοί πολιτισμοί, στο πέρασμα των αιώνων . Η γαστρονομία είναι ένα πεδίο όπου αντανακλάται αυτή η ετερόκλητη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, ένα μοναδικό γευστικό πρότυπο. 

Τα Σουγάνια (κρεμμύδο-ντολμάδες) είναι μία συνταγή επηρεασμένη από την οθωμανική κουζίνα, όπου βρίσκουμε πληθώρα γεμιστών λαχανικών. Γλυκά από το κρεμμύδι με μια όξινη νότα από τη σάλτσα αυγολέμονου τα σουγάνια θα σας καταπλήξουν.

Γκιουζλεμέδες (τηγανιτο-τυροπιτάκια με γραβιέρα), ένας παραδοσιακός μεζές με αναπάντεχη νοστιμιά. Τα τηγανιτά αυτά τυροπιτάκια, με την μικρασιατική καταγωγή, παίρνουν το όνομά τους από το τουρκικό "goz" που σημαίνει μάτι από τις μικρές φουσκάλες που σχηματίζονται στην επιφάνειά τους κατά το τηγάνισμα.

Τηγανιτελια (κολοκυθάκια με άνθους και μυρωδικά). Το βασικό μυρωδικό τα κρεμμύδια έχουν την τιμητική τους και ως πρώτη ύλη για την παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων με φόντο το εύρος επιλογών της γαστρονομίας της Λέσβου. Θα φτιάξουμε την πιο εναλλακτική τηγανίτα με ξερά και φρέσκα κρεμμύδια καθώς και πολλά μπαχαρικά. Αποτελεί έναν από τους δυνατούς μεζέδες για ούζο!

 

Γεωργαλά Μαρία Γνωρίστε την ομάδα μας
35
19/06/2019 18:00   -   21:00
από 60€ ΜΟΝΟ 29,90€ για ένα άτομο
Μαθήματα Μαγειρικής
Λ. Βουλιαγμένης 299
Άγιος Δημήτριος, 17343
Τηλέφωνο: 2109882378
Email:

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ»

Stay in touch