ΑΡΧΙΚΗ
(+30) 210 9882378

THE ART OF SMOKING ( ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ)

Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.
THE ART OF SMOKING ( ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ)

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Τί είναι το κάπνισμα? Κάτω από ποιες συνθήκες καπνίζονται τα κρέατα? Πώς εξασφαλίζεται η τρυφερότητα του καπνιστού προϊόντος? Ακολουθείται κάποια συγκεκριμένη κατεργασία στο κρέας πριν το κάπνισμα του?
Μπορείς να καπνίσεις με άχυρο?
 
Ο συνδυασμός της φωτιάς με την τροφή, οδήγησε τον άνθρωπο να ανακαλύψει το κάπνισμα ως την τεχνική διατήρησης του κρέατος κατά τους χειμερινούς μήνες όπου το κυνήγι ήταν δύσκολο και οι διατροφικές ανάγκες μεγάλες. Σήμερα το κάπνισμα του κρέατος είναι μια σύγχρονη και ασφαλής μέθοδος συντήρησης, ενώ συντελεί ταυτόχρονα στην υψηλή γαστρονομική αξία  του προϊόντος.
 
Η γνώση αυτή μελετήθηκε, δοκιμάστηκε, εξελίχθηκε και συνδυάστηκε με όλη την επιστημονική γνώση την οποία η ομάδα της Chefistry προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Η σύγχρονη τεχνολογία και η τεχνογνωσία σε συνδυασμό με την εμπειρία  και το μεράκι των σεφ, διαμόρφωνουν  ένα ταξίδι στο κόσμο του καπνίσματος, όπου τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και η πλούσια γεύση του καπνιστού αναδεικνύονται μέσα από επιστημονικά σχεδιασμένη μεθοδολογία.
 
Αναλυτικά στο σεμινάριο επικεντρωνόμαστε:
1. Κάπνισμα χοιρινού, κοτόπουλου και λουκάνικου
2. Προετοιμασία κρεάτων για κάπνισμα (επιλογή μεταξύ μαρινάδας και άλμης, επιλογή κατάλληλης μαρινάδας και άλμης)
3. Προετοιμασία και παρασκευή λουκάνικου
4. Βιοχημεία και μικροβιολογία κρέατος
5. Χημικά φαινόμενα στην προετοιμασία και στο κάπνισμα
6. Θεωρία καπνίσματος, tips στους εκπαιδευόμενους
 
To σεμινάριο απευθύνεται σε: Chef, μάγειρες, σπουδαστές μαγειρικής, ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
 

Λίγα λόγια για τους CHEFISTRY
Οι αληθινές συνεργασίες μεταξύ Μάγειρων και Επιστημόνων ξεκίνησαν μόλις στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και παρουσίασαν καινούργιους τρόπους για τη μεταμόρφωση ενός πιάτου, ακόμη και σε παραδοσιακά πλαίσια. Σε ευθυγράμμιση με αυτό, η CHEFistry βασίζεται στη συνεργασία δύο Σεφ, δύο Χημικών και ενός Τεχνολόγου Τροφίμων, αποτελώντας έτσι μια εξαιρετικά συμπληρωματική ομάδα.
Δρ. Χαράλαμπος Φωτάκης – Χημικός / Ερευνητής
Παράσχος Χριστοδούλου – PhD Χημικός / Ερευνητής
Σεφ Αριστείδης Γεωργαλής - B.Sc Τεχνολόγος Τροφίμων
Σεφ Παναγιώτης Γεωργαλής
Ειρήνη Δημητροπούλου - B.Sc Τεχνολόγος Τροφίμων, M.Sc στη Διαιτολογία & Διατροφή
Η καινοτόμος προσέγγιση τους αναδεικνύεται μέσα από την πρωτοπόρα ‘’καινοτόμο’’ κουζίνα που εστιάζει στη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων σχετικά με τις μαγειρικές τεχνικές και τις γαστρονομικές αξιώσεις. 

Απευθύνονται σε επαγγελματίες, σεφ λάτρεις της κουζίνας, με στόχους τη σωστή εκμάθηση των μαγειρικών τεχνικών, αλλά και την εξοικείωση με τις μοντέρνες μεθόδους μαγειρικής.

 

 

 

 

65
18/03/2019 16:00   -   21:30
100€ για ένα άτομο
Εξειδικευμένα Μαθήματα
Λ. Βουλιαγμένης 299
Άγιος Δημήτριος, 17343
Τηλέφωνο: 2109882378
Email:

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «THE ART OF SMOKING ( ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ)»

Stay in touch