ΑΡΧΙΚΗ
(+30) 210 9882378

PETIT FOUR (ΠΕΤΙΤ ΦΟΥΡ)

Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.
PETIT FOUR (ΠΕΤΙΤ ΦΟΥΡ)

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Μικρά γλυκά τα οποία ονομάζονται και mignardises και διαχωρίζονται στα petit four sec και petit four frais! Φυσικά η δημιουργία τους αποτέλεσε προϊόν ανάγκης όταν τον 18ο και 19ο αιώνα, οι αρτοποιοί διέθεταν τεράστιους φούρνους από τούβλα, οι οποίοι απαιτούσαν πολύ χρόνο για να ζεσταθούν, αλλά και για να κρυώσουν. Οι αρτοποιοί χρησιμοποίησαν τους φούρνους εκμεταλλευόμενοι την αποθηκευμένη θερμότητα μετά τα βασικά ψησίματα για το ψήσιμο ζύμης. Αυτό το είδος ψησίματος ονομάστηκε à petit four (κυριολεκτικά "σε μικρό φούρνο") χάριν  στην χαμηλότερη θερμοκρασία που επέτρεψε τη δημιουργία της ζύμης. 

Για τις ανάγκες του μαθήματος ετοιμάζουμε τρία είδη της ζαχαροπλαστικής που ανήκουν στα Petit Four Frais με ταρτάκι σοκολάτας και λεμονιού, σουδάκι κρακλάν με πραλίνα, παστάκι με μπισκουί τζοκόντ και φρούτα εποχής, ακολουθώντας ολοκληρωμένες τεχνικές ζαχαροπλαστικής. 

Το σεμινάριο προσφέρει συνολικές γνώσεις ζαχαροπλαστικής.

 

Κατσάρας Γιάννης Γνωρίστε την ομάδα μας
35
18/01/2019 18:00   -   21:00
από 60€ ΜΟΝΟ 29,90€ για ένα άτομο
Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής
Λ. Βουλιαγμένης 299
Άγιος Δημήτριος, 17343
Τηλέφωνο: 2109882378
Email:

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «PETIT FOUR (ΠΕΤΙΤ ΦΟΥΡ)»

Stay in touch