ΑΡΧΙΚΗ
(+30) 210 9882378

GATEAU BASQUE

GATEAU BASQUE

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Η προέλευση του Gâteau Basque συνδέεται έντονα με την πόλη Cambo-les-Bains όπου και οργανώνεται κάθε χρόνο το 2ήμερο καλοκαιρινό φεστιβάλ Gâteau Basque, ενώ στο Labourd  πλέον υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στην τούρτα, όπου επιδεικνύεται η τεχνική ψησίματος. Στον 18ο αιώνα το gateau Basque γινόταν  αρχικά με ψωμί και ήταν γνωστό ως bistochak.

Ακολουθούμε την αυθεντική συνταγή με δύο  γεμίσεις, μία  με μαρμελάδα από μαύρο κεράσι καθώς και μία  με κρέμα patissier αρωματισμένη με ρούμι. Παραδοσιακά αν υπήρχε ένα μοτίβο crosshatch στην κορυφή, τότε το γέμισμα ήταν με κρέμα, και εάν υπήρχε ένας βασκικός στρογγυλεμένος σταυρός (lauburu) τότε το γέμισμα ήταν  μαύρο κεράσι. Τόσο διαφορετικό όσο και νόστιμο!

 

Ζωγράφος Γιάννης Γνωρίστε την ομάδα μας
35
8/01/2019 18:00   -   21:00
από 54€ ΜΟΝΟ 26,90€ για ένα άτομο
Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής
Λ. Βουλιαγμένης 299
Άγιος Δημήτριος, 17343
Τηλέφωνο: 2109882378
Email:

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «GATEAU BASQUE»

Stay in touch