ΑΡΧΙΚΗ
(+30) 210 9882378

CORDON BLEU

CORDON BLEU

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Ο γαλλικός όρος cordon bleu μεταφράζεται ως "μπλε κορδέλα". Σύμφωνα με το Larousse Gastronomique cordon bleu "ήταν αρχικά μια φαρδιά κορδέλα που φορούσαν τα μέλη της υψηλότερης τάξης ιπποτών, οι L'Ordre des chevaliers du Saint-Esprit. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε κατ 'επέκταση σε πιάτα που παρασκευάζονται με πολύ υψηλά πρότυπα και σε εξαιρετικές μαγειρικές τεχνικές. 

Τα φιλέτα cordon bleu γράφουν περίπου 1 αιώνα ιστορία με πρώτη καταγωγή την Ελβετία και μετέπειτα καταγραφή τη Νέα Υόρκη. Αν και η πρώτη συνταγή ήταν αρκετά απλή και περιελάμβανε χοιρομέρι και τυρί, στο σεμινάριο αυτό εξετάζουμε και τα 3 διαφορετικά είδη κρεάτων που χρησιμοποιούνται στην γνωστή παρασκευή των cordon bleu: cordon bleu κοτόπουλο (με πατάτες, τυρί και χοιρομέρι), cordon bleu χοιρινού (με σπανάκι), cordon bleu μόσχου (με blue cheese και κουκουνάρι).

 

 

35
16/11/2018 10:30   -   13:30
26,90€ για ένα άτομο
με κάρτα Ανεργίας 16,90€ για ένα άτομο
Μαθήματα Μαγειρικής
Λ. Βουλιαγμένης 299
Άγιος Δημήτριος, 17343
Τηλέφωνο: 2109882378
Email:

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «CORDON BLEU»

Stay in touch