ITALIAN PASTA
- Αφιέρωμα Μαρτίου
- Εθνική Κουζίνα
Περιγραφή
Η pasta αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο της Ιταλική Γαστρονομίας! Εκπαιδευόμαστε στις πιο δημοφιλείς σάλτσες της Ιταλικής Χερσονήσου που επινοήθηκαν πριν από 100 χρόνια και φέρουν πικάντικες και ρομαντικές ιστορίες.
Η πλούσια Alfredo, είναι το δημιούργημα του Alfredo de Lelio για να συγκινήσει την έγκυο γυναίκα του η οποία λαχταρούσε κρεμώδεις σάλτσες, βουτυράτες με παρμεζάνα και άλλα υλικά για να ικανοποιηθεί η όρεξή της.
Η πιο πονηρούτσικη Πουτανέσκα έχει περισσότερο να κάνει με την πονηριά των Ιταλίδων μαμάδων να φτιάξουν μία εύγευστη, γρήγορη, τοματένια, λίγο πικάντικη σάλτσα για τους ξαφνικούς καλεσμένους που θα έμοιαζε με την απόλυτη δεξιοτεχνία ενός σεφ.
Τέλος, η Γενοβέζικη pesto θα μπορούσε να είναι μία από τις πιο παλιές σάλτσες της Ιταλίας με την λέξη ουσιαστικά να σημαίνει συνθλίβω και να παρεπέμπει στην Κουζίνα των Ρωμαίων.
Εκπαιδευτής Chef: Νίκος Κατσαριώτης Πόντοι ΜΜ: 35
*Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.