16304aefbc6d35_NMEKQGOFPHJIL.jpeg
Μαθήματα για όλα τα επίπεδα
Κράτηση Μαθήματα
Ανακαλύψτε τα ΟΛΑ!
Σεμινάρια & Προγράμματα
16304aefbc6d35_NMEKQGOFPHJIL.jpeg
Με ενδιαφέρει η Εκπαίδευση και η Πιστοποίηση
Εκπαιδευτείτε από Chef
Εκπαιδευτείτε από τους καλύτερους Chef
Πείτε μας τον στόχο σας
Πείτε μας τον στόχο σας και ανακαλύψτε τι μαθήματα σας ταιριάζουν
Απεριόριστες δυνατότητες
Απεριόριστες δυνατότητες για εσάς
Μάθετε νέες δεξιότητες
Εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας
Δημιουργείτε νέες δυνατότητες
Ανακαλύπτετε τη δημιουργικότητά σας
Eπιτυγχάνετε τους επαγγελματικούς σας στόχους
Επεκτείνετε τις ευκαιρίες της σταδιοδρομίας σας
Καταφέρνετε ότι ονειρεύεστε
Κατακτάτε την τέχνη σας και το πάθος σας
Έρχεστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται το όνειρο σας
τι δεν ξέρετε
Τι δεν ξέρετε;
Βρείτε μας
στα social media!
Η ζωντανή μάθηση σας φέρνει σε επαφή με τη
μεγαλύτερη
κοινότητα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Ανακαλύψτε
Ανακαλύψτε
Μαθήματα από εξαιρετικούς
εκπαιδευτές
Ατελείωτες επιλογές
κάθε μήνα
Προγράμματα κατάρτισης που
ταιριάζουν
στις ανάγκες σας
previous arrow
next arrow
Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

CORDON BLUE

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
22/11/2017 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
από 50€ ΜΟΝΟ 24,90€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Αλεξανδρής Στάθης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
20
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Νοεμβρίου
  • Κρέας
  • Επίπεδο Basics
  • new
  • Τεχνικές
CORDON BLUE

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Αγαπημένο πιάτο που ωστόσο χάρη στην βιομηχανοποίηση του έχασε την εκτίμησή του από τους καταναλωτές. Στο μάθημα εξασκούμε την τεχνική με δύο διαφορετικά κρέατα, χοιρινό και κοτόπουλο και γεμίζουμε με τυριά και αλλαντικά. Συνοδεύουμε με γερμανική πατατοσαλάτα και σάλτσα μουστάρδας, ως είθισται στην Βόρεια Ευρώπη.  
Για την ιστορία, το Cordon Bleu είναι ουσιαστικά ένα σνίτσελ το οποίο τυλίγεται γύρω από τυρί και βραστό ζαμπόν, πανάρεται και σοτάρεται. Συνήθως χρησιμοποιείται φιλέτο κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχαράκι Σύμφωνα με το Larousse Gastronomique, ο όρος Cordon Bleu είναι δανεικός από την μπλε κορδέλα που φορούσε η υψηλότερη βαθμίδα ιπποτών, L'Ordre des chevaliers du Saint-Esprit, το 1578. Κατ’ επέκταση ο όρος μεταφορικά εφαρμόστηκε στα υψηλότερα στανταρντ των μαγείρων. Αν και η καταγωγή του Cordon Bleu είναι Σουηδική, υπάρχει μία σύγχυση στο αν τελικά οι Γάλλοι έδωσαν πρώτοι την ιδέα. 

Εκπαιδευτής Chef: Στάθης Αλεξανδρής       Πόντοι ΜΜ:20 

*Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν

 

 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «CORDON BLUE»!