Λαμπρόπιτες & Πασχαλινά Πιτάκια
- Αφιέρωμα Μαρτίου
- Very Popular
- Επίπεδο Basics
- Παραδοσιακές Συνταγές
- Πασχαλινές Συνταγές
- Σε Επανάληψη
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Κλασσικές πίτες που τις φτιάχνουμε το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στα νησιά, με αρκετές παραλλαγές από τόπο σε τόπο. Άλλες φορές πιο αλμυρές, άλλες πιο γλυκές, το σίγουρο είναι πως τις πίτες αυτές είναι δύσκολο να μην τις αγαπήσεις. Λαμπρόπιτες ανοιχτές με ζυμάρι γιαουρτιού και γέμιση ανθότυρου και φέτας, αλλά και Πασχαλινά πιτάκια (καλτσούνια) με χλωρό τυρί και σουσάμι. Από την Αστυπάλαια και την Κω έως την Κρήτη και τα Ιόνια συναντάμε τις ίδιες συνταγές με αλλαγές στα τυριά και μικρές προσθήκες στα μυρωδικά. Φτιάχνουμε το ζυμάρι, ανοίγουμε φύλλο παρασκευάζουμε τη γέμιση και παίρνουμε από τώρα τις μυρωδιές του Πάσχα.
Εκπαιδευτής Chef: Συντάκας Κώστας Πόντοι ΜΜ: 20 ή 16 με κάρτα ανεργίας
*Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.