Βυζαντινό
- Αφιέρωμα Ιουνίου
- Very Popular
- Επίπεδο Basics
- new
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Σε αυτό το μάθημα δημιουργούμε με άρωμα αλλοτινό, από την Πόλη, και με άμεσες επιρροές από το Βυζάντιο. Στους Βυζαντινούς χρόνους, οι άνθρωπου είχαν στην διάθεσή τους πολύ συγκεκριμένα υλικά για να δημιουργήσουν γλυκίσματα. Τα βασικά τους υλικά ήταν συνήθως ζύμη, σουσάμι, το σεμίδαλις (σιμιγδάλι), σιτάρι, ξηροί καρποί, μέλι, μπαχαρικά και διάφορα φρούτα. Στην πιο αυθεντική του μορφή το κέικ ήταν σιμιγδαλένιο και σιροπιασμένο και η κρέμα αρωματίζονταν με μαχλέπι ή μαστίχα. Σήμερα το Βυζαντινό έχει διαφοροποιηθεί αρκετά από την πρώτη του μορφή. Εμείς φτιάχνουμε ως βάση ένα λαχταριστό Πολίτικο ρεβανί με άρωμα λεμόνι και δημιουργούμε μια απολαυστική, αλλά ελαφριά κρέμα με Μαστίχα Χίου σε μία δημιουργία που είναι αρκετά παρόμοια με την παραδοσιακή!
Εκπαιδευτής Chef: Κώστας Βλαχάκης
Πόντοι ΜΜ :20
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.