Μικρός Κύκλος Food Writing - Food Blogging
- Επίπεδο Basics
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 6 ΜΑΘΗΜΑΤΑ!
Ολοένα και περισσότερος κόσμος αναζητά έμπνευση και ιδέες στο internet. Η μαγειρική και οι συνταγές, οι νέες διατροφικές τάσεις, τα άρθρα για “ψαγμένα” προϊόντα, η εύρεση εστιατορίων, οι αναφορές και η κριτική αποτελούν τις πιο διαδεδομένες online αναζητήσεις σε sites και food blogs. Τι καθορίζει όμως την ηλεκτρονική αναγνωρισιμότητά τους? Μα φυσικά το περιεχόμενο! Να σε εμπνέει, να σε ταξιδεύει, να σου μιλάει και να διηγείται ιστορίες, να προσφέρει απλόχερα τις γεύσεις και τις μυρωδιές των συνταγών πριν ακόμα αυτές εκτελεστούν.
Αυτά και πολλά ακόμα θα δομηθούν σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα. Απ την ιδέα, στην έμπνευση, στην ιστορία της δόμησης κειμένου. Ο κύκλος είναι στην ουσία έξι workshops δημιουργίας γραφής κειμένου γεύσεως.
Το καλό κείμενο είναι σαν το καλό φαγητό, ισορροπεί ανάμεσα σε τεχνικές και ψυχή, εξαρτάται από την πρώτη ύλη και τη χρήση της. Νανά Δαρειώτη
Εκπαίδευση: Θεωρητική + Πρακτική
Ώρες Διεξαγωγής Σεμιναρίων: 11:00 – 14:00
Αριθμός Συμμετεχόντων: Μέχρι 10 άτομα
Εκπαιδευτής: Νανά Δαρειώτη
Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
ΜΑΘΗΜΑ 1:
Δημιουργούμε/επινοούμε την ταυτότητά μας.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν ξεχωριστούς?
με ποιον τρόπο προσδιορίζουμε τη διαφορετικότητά μας από τα υπόλοιπα blogs?
ΜΑΘΗΜΑ 2:
Επιλέγουμε το προσωπικό μας στυλ αφήγησης.
Μια ιστορία έχει τόσα πρόσωπα όσα και οι θεατές/αφηγητές της.
Πώς η δική μας οπτική θα γίνει η πιο ενδιαφέρουσα απ’ όλες?
ΜΑΘΗΜΑ 3:
Εισαγωγικό κείμενο, συνταγή και παρατηρήσεις ως ενιαίο σύνολο.
Πώς ένα θελκτικό εισαγωγικό κείμενο προδιαθέτει για την ανάγνωση ολόκληρου του post
και δημιουργεί την προσδοκία της ανακάλυψης?
ΜΑΘΗΜΑ 4:
Το συναίσθημα ως πρώτη ύλη κειμένων και συνταγών.
Ποια είναι η σωστή δοσολογία συναισθήματος
για να γίνει ο αναγνώστης συμμέτοχός μας?
ΜΑΘΗΜΑ 5:
Η προσωπική εμπειρία ως μέρος της καταγραφής.
Με ποιους τρόπους υποστηρίζουμε τη συνταγή μας μέσα από ιστορίες
σχετικές με το πιάτο που προτείνουμε?
ΜΑΘΗΜΑ 6:
Αρχή, μέση και τέλος –μία ενότητα.
Με ποιους τρόπους δημιουργούμε ολοκληρωμένες ιστορίες αφήγησης-περιγραφής μια συνταγής?
Ημερομηνίες Διεξαγωγής:
Πέμπτη 12.01, 19.01, 26.01, 02.02, Τρίτη 07.02, 16.02 | 11:00 - 14:00
-Μόνο με προπληρωμή-
*Η εταιρεία «Μαθήματα Μαγειρικής –Culinary Center & Cookery Club» διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων. Τα «Μαθήματα Μαγειρικής –Culinary Center & Cookery Club» δεν υποχρεούνται να αναπληρώνουν μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.