Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Αγαπημένο πιάτο που ωστόσο χάρη στην βιομηχανοποίηση του έχασε την εκτίμησή του από τους καταναλωτές. Στο μάθημα εξασκούμε την τεχνική με δύο διαφορετικά κρέατα, χοιρινό και κοτόπουλο και γεμίζουμε με τυριά και αλλαντικά. Συνοδεύουμε με γερμανική πατατοσαλάτα και σάλτσα μουστάρδας, ως είθισται στην Βόρεια Ευρώπη.
Για την ιστορία, το Cordon Bleu είναι ουσιαστικά ένα σνίτσελ το οποίο τυλίγεται γύρω από τυρί και βραστό ζαμπόν, πανάρεται και σοτάρεται. Συνήθως χρησιμοποιείται φιλέτο κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχαράκι Σύμφωνα με το Larousse Gastronomique, ο όρος Cordon Bleu είναι δανεικός από την μπλε κορδέλα που φορούσε η υψηλότερη βαθμίδα ιπποτών, L'Ordre des chevaliers du Saint-Esprit, το 1578. Κατ’ επέκταση ο όρος μεταφορικά εφαρμόστηκε στα υψηλότερα στανταρντ των μαγείρων. Αν και η καταγωγή του Cordon Bleu είναι Σουηδική, υπάρχει μία σύγχυση στο αν τελικά οι Γάλλοι έδωσαν πρώτοι την ιδέα.
Εκπαιδευτής Chef: Στάθης Αλεξανδρής Πόντοι ΜΜ:20
*Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν