Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Καλαμάκια δεν έχουμε μόνο εμείς. Τα καλαμάκια συναντώνται σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικές γεύσεις και συνοδευτικά. Αrrosticini χαρακτηριστικό της κουζίνας Abruzzo, είναι το Ιταλικό καλαμάκι, με κρέας από πρόβατο περασμένο σε σουβλάκια, το fast food των βοσκών της Ιταλίας δηλαδή. Στην Ισπανία και ειδικότερα στην περιοχή της Ανδαλουσίας συναντάμε τα Pinchitos, μικρούς κύβους κρέατος (κοτόπουλο ή αρνί ή μοσχάρι) περασμένα σε σουβλάκι, λέγεται πως έχουν επηρεαστεί από τη Νότια Αφρική. Το yakitori σημαίνει ‘’ψητό κοτόπουλο’’ και είναι το αντίστοιχο καλαμάκι της Ιαπωνίας. Κρέας κοτόπουλου περασμένο σε σουβλάκια μαριναρισμένο σε μείγμα από σάλτσα σόγιας. Πόσο διαφορετικά είναι μεταξύ τους όμως? Τι τα κάνει τόσο νόστιμα στις χώρες τους; Ποια η διαφορά τους με τα δικά μας;
Εκπαιδευτής Chef: Νίκος Μακρυμίχαλος Πόντοι ΜΜ: 20 ή 16 με κάρτα ανεργίας
*Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν