Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Το γαστρονομικό μας ταξίδι, στην rustic Ιταλία δεν τελειώνει εδώ... Με κύριο συστατικό την τομάτα, ανακαλύπτουμε τις αυθεντικές σάλτσες όπως αυτές σερβίρονται στην γειτονική μας χώρα. Ξεκινάμε δημιουργώντας salsa Arrabbiata, που στα Ιταλικά σημαίνει οργισμένη και οφείλει το όνομα της στις καυτερές τσίλι πιπεριές που συνδυάζονται αρμονικά με την δροσερή γεύση της φρέσκιας τομάτας. Συνεχίζουμε δυναμικά με salsa Romana, μια ανάλαφρη και ραφινάτη σάλτσα τομάτας και ολοκληρώνουμε με την φημισμένη salsa Putanesca, η οποία εμφανίστηκε στα μέσα του 20ου αιώνα και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς ένα από τα χαρακτηριστικότερα πιάτα της Ιταλικής κουζίνας. Σερβίρουμε φυσικά με ζυμαρικά.
Εκπαιδευτής Chef: Συντάκας Κώστας Πόντοι ΜΜ: 20 ή 16 με κάρτα ανεργίας
*Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές