ΙΣΛΙ – ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ
- Αφιέρωμα Δεκεμβρίου
- Επίπεδο Advanced
- new
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Δύο εξαιρετικά γλυκίσματα που μοιάζουν με τα μελομακάρονα αλλά και διατηρούν τον δικό τους γευστικό, ζαχαροπλαστικό και πολιτιστικό χαρακτήρα σε ένα μοναδικό μάθημα τεχνικών. Τα ποντιακά Ισλί (ή Ιτσλί) είναι σιροπιαστό γλυκό που παρασκευάζεται στην ευρύτερη περιοχή από τον Δυτικό Πόντο έως την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας και το οποίο προσφέρονταν ως κέρασμα των Καραμανλήδων της περιοχής (τουρκόφωνοι Χριστιανοί ορθόδοξοι) την εποχή των Χριστουγέννων. Η δημιουργία τους ήταν μία κεντητή τέχνη από μόνη της. Ανατολικά επίσης σερβίρονται μικρά σιροπιαστά γλυκάκια που τα ονομάζουν σεκέρ παρέ και στα τούρκικα θα πει κομμάτια ζάχαρης, ενώ στην Κοζάνη αναφέρονται ως ζεματιστοί κουραμπιέδες. Και τα δύο γλυκίσματα αποτελούν μία εξαιρετική λιχουδιά που μοιάζει με τα μελομακάρονα!
Chef: Γιάννης Κατσάρας Πόντοι ΜΜ :35
*Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.