Aνακαλύψτε τα Αφιερώματα των Μαθημάτων Μαγειρικής του Μαρτίου!

Aνακαλύψτε τα Αφιερώματα των Μαθημάτων Μαγειρικής του Μαρτίου!

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας έμπνευση για την μαγειρική! 

Ένας μήνας με πολλά εποχικά μαθήματα που σηματοδοτεί την αρχή της Άνοιξης, την διάθεσή μας να μαγειρέψουμε με μυρωδικά βότανα και μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα υλικά, το τέλος της Σαρακοστής, αλλά και τον εορτασμό του Πάσχα. Σε έναν μήνα ανακαλύπτετε γευστικά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ανά τον κόσμο με υπέροχες εναλλαγές και απολαυστικές ιστορίες. Ο μήνας Μάρτιος είναι επίσης ο Μήνας Γαλλικής Γαστρονομίας με το φεστιβάλ γαλλικών γεύσεων να διεξάγεται σε Ευρωπαϊκά εστιατόρια και σχολές μαγειρικής στις 21 Μαρτίου - μην το χάσετε! Τα Μαθήματα Μαγειρικής γιορτάζουν την Γαλλική Κουζίνα με ένα μοναδικό μάθημα τεχνικών και υπεροχής στις γεύσεις!

Ανακαλύψτε τις καλύτερες επιλογές μας ανάμεσα από τα παρακάτω:

Κλασσικά και Τεχνικά | Δημιουργούμε κλασσικά και με σωστές τεχνικές πιάτα που δεν πρέπει να λείψουν από κανένα τραπέζι! Ξεκινάμε με μια must συνταγή ιδανική για τις ημέρες του Πάσχα για ένα πλούσια- τόσο γευστικά όσο και διατροφικά- πρωινό... Αναφερόμαστε φυσικά στο Breakfast for Ea(s)ter, στο οποίο θα δημιουργήσουμε 3 κλασσικές εκδοχές όπως Poached eggs, αυγά Benedict αλλά και Bird Nest αυγών. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε νοητά στο μακρινό Louisville και στο φημισμένο ξενοδοχείο Hot Brown” και δημιουργούμε το διάσημο πρωινό του Breadfast 2: The Hot Brown Project, το οποίο έκανε την εμφάνιση του το 1926. Ζουμερά ψημένο στήθος γαλοπούλας, χειροποίητη mornay sauce, τυρί πεκορίνο που γεμίζει τις γεύσεις μας και μας χαρίζει ένα ιδανικό πρωινό...

Διεθνής Κουζίνα | Για όσους θέλουν να ανακαλύψουν εξωτικά χρώματα και αρώματα με ευκολα και απλά βήματα στο τραπέζι μας. Κουζίνες από διάφορα μέρη του κόσμου με ξεχωριστές γεύσεις, λόγω της ιδιαίτερης παλέτας υλικών που μπορεί να συναντήσουμε, γαστρονομικά ήθη και έθιμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κουλτούρα του κάθε τόπου... Tο ταξίδι μας ξεκινά από την αγαπημένη Ιταλία.. Δημιουργούμε ρουστίκ δημιουργίες και δίνουμε έμφαση στις τεχνικές για να πετύχουμε τις σωστές σάλτσες τόσο στο Salsa Italiano 1 όσο και στο Salsa Italiano 2.

Συνεχίζουμε σε γαλλικό έδαφος και μαθαίνουμε πως να δημιουργήσουμε ένα A la Carte μενού μέσα από 3 εμβληματικές συνταγές απο 3 Chef της Γαλλικής κουζίνας οπως Alain Ducasse, Guy Martin και Alain Frechon που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον χώρο της γαστρονομίας. Ολοκληρώνουμε με το Gout de France 2017, την μεγάλη γιορτή της Γαλλικής Κουζίνας σε όλα τα εστιατόρια παγκοσμίως και εμείς στα Μαθήματα Μαγειρικής μαγειρεύουμε τρεις signature συνταγές διάσημων Γάλλων Chef!

Street Food | Οι πιο νόστιμες επιλογές για χειροποίητα Streets μέσα απο γαστρονομικά ταξίδια σέ όλα τα μέρη του κόσμου! Γνωρίζατε όμως ότι το Street Food έχει κατοβολές απο την αρχαία Ελλάδα? Μέσα απο γαστρονομικές αναδρομές αλλά και ταξίδια ανακαλύπτουμε μικρές και ενδιαφέρουσες συνταγές που η κάθε μια έχει να πει την δικιά της ιστορία.. Ξεκινάμε το ταξίδι μας με τις Fajitas, ένα διάσημο και αγαπημένο street food με αυθεντικό χειροποιήτες tortillas, 3 διαφορετικές γεμίσεις, άρτια συνδυασμένο με δροσερό guacamole και pico de galo που απογειώνει την δημιουργία μας. Συνεχίζουμε με Τζαμαικανό αέρα δημιουργώντας το φημισμένο  Jerk Chicken, μαριναρισμένο κοτόπουλο νανάκι σε ένα ιδιαίτερο blend  από καρυκεύματα και μυρωδικά και καπνισμένο σε φύλλα μπανάνας.  Ολοκληρώνουμε με το πιο υγιεινό street food που έχετε δοκιμάσει ποτέ και που οφείλει την επιτυχία του στον διάσημο τηλεοπτικό Chef Jamie Oliver... Αναφερόμαστε φυσικά στο Squash it sandwich, με χειροποίητο ψωμί ciabatta, λαχανικά και φρούτα, ψητά και ωμά που θα μας δώσουν γευστικούς, υγιεινούς αλλά και πολύχρωμους συνδυασμούς που παραπέμπουν σε σαλάτα. Extra απόλαυση δίνει το απολαυστικά βελούδινο dressing τυριού που θα μας διδάξει ο εκπαιδευτής μας. 

Παραδοσιακά και Καθημερινά | Ανακαλύψτε την μεγάλη ποικιλία που μπορούν να δώσουν τις καλύτερες συνταγές για την Σαρακοστή και το Πάσχα! Μέσα απο μαγειρέματα γνωρίζουμε καλύτερα τα ήθη και τα έθιμα κάθε γωνιάς του τόπου μας και μας κάνουν να νοιώσουμε την ζεστασιά και αρμονία ενός καλομαγειρέμενου φαγητού με αγνά και απλά υλικά. Ποιο είναι το μυστικό για να δημιουργήσουμε το απόλυτο μενού της Κυριακής του Πάσχα? Ποια είναι της Στάμνας τα Καμώματα που θα μας ταξιδέψουν μαγειρικά σε μαγειρέματα παραδοσιακά? Με το Πάσχα προ των πυλών δημιουργούμε το ιδανικό Νηστίσιμο Μενού για εκείνους που δε θέλουν να στερηθούν την απόλαυση κατά τη νηστεία ή για γευστικές συνταγές Χωρίς Κρέας, αγαπημένες Λαμπρόπιτες & Πιτάκια που θα κοσμίσουν το τραπέζι μας...

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017